AcasăNewsSurpriza: Carrefour isi face cooperativa agricola!

Surpriza: Carrefour isi face cooperativa agricola!

Grupul francez, cel mai mare retailer european si, dupa cifra de afaceri, al doilea din Romania, si-a construit Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, judetul Giurgiu, formata din 80 de familii de producatori, ce vor aproviziona cu 5000 de tone de legume, recoltate de pe o suprafata de  60 de hectare, clientii amatori de produse romanesti de calitate. O mutare inteligenta pe o piata unde producatorii se plang ca nu au acces in marile lanturi de magazine.

”Proiectul initiat de grupul Carrefour aduce mai aproape producatorii agricoli cu experienta si consumatorii care apreciaza produsele romanesti de calitate”, anunta compania.

Initiativa are doua aspecte: aprovizionarea dintr-o singura mare sursa(o problema in Romania, o tara unde taranii nu au depozite de legume, nu sunt asociati pentru asta si stau la cheremul intermediarilor)pentru ca nici un lant de magazine din lume nu bate din poarta-n poarta sa cumpere de la producator cate-un cos de rosii, si, cel de-al doilea, se vrea un raspuns al retailerului la viitoarele modificari ale confuzei legi “51% produse romanesti in supermarket” din cauza careia Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement asupra Romaniei, pe motivul incalcarii principiului liberei circulatii a marfurilor. Carrefour numara, in Romania, 289 de magazine, adica 32 de hipermarketuri Carrefour, 117 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express si 10 Contact, 86 de magazine Billa si un magazin dedicat comertului online.

author avatar
Bogdan Borcea
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger