Cauta

Supravietuitorii catastrofei din 2003: ”Chiar nu vom invata niciodata?”

Tragedia din Bucuresti a provocat o emotie puternica si peste ocean. In 2003, 100 de persoane si-au pierdut viata intr-un club de noapte din Rhode Island, in conditii similare cu cele din clubul Colectiv. ”Este atat de asemanator”, au transmis supravietuitorii acelei tragedii din 2003.

Infernul din clubul Station a fost declansat tot de niste artificii si tot in timpul unui concert

Associated Press a preluat, sambata, reactiile supravietuitorilor tragediei din 2003 de la clubul american Station, in urma careia 100 de oameni si-au pierdut viata  intr-un incendiu, unul din cele mai grave incidente de acest fel din Statele Unite. Claire Bruyere, mama unei fete de 27 de ani care si-a pierdut viata in clubul Station, a scris: ”Este atat de asemanator, sunt trista”. Victoria Eagan, la randul ei o supravietuitoare a incendiului din clubul american, a scris ca tragedia din Bucuresti si cea din Rhode Island sunt ”inspaimantator de asemanatoare”. ”Chiar nu vom invata niciodata?”, a scris ea pe facebook. ”Este prea mult, trebuie sa inceteze acestea”, a spus ea, trimitand condoleante rudelor victimelor incendiului din clubul bucurestean. In mod similar, focul din clubul Station din SUA a fost declansat tot de niste artificii, tot in timpul unui concert (al trupei Great White). De altfel, tragedia de la Bucuresti a provocat indignare in randurile supravietuitorilor incendiului din clubul Station, acestia denuntand lacomia proprietarilor de cluburi care ignora cu buna stiinta regulile de siguranta. Clubul american nu avea autorizatie pentru utilizarea de efecte pirotehnice iar in timpul concertului capacitatea salii (300 de persoane) a fost cu mult depasita.

Brazilia: 245 morti in clubul Kiss

In 2013, 245 de oameni si-au pierdut viata intr-un incendiu in clubul brazilian Kiss din Santa-Alegre. In timpul unui concert, solistul a aprins un mic foc de artificii insa scanteile au aprins spuma de izolatie acustica din tavan, incendiul propagandu-se in cateva secunde in tot clubul si nu a mai putut fi stins decat dupa cinci ore. Majoritatea victimelor au murit intoxicate sau calcate in picioare, alte 168 persoane fiind ranite.

Thailanda: tragedia din clubul Santika

Un spectacol pirotehnic a sfarsit in tragedie, in 2009, in clubul Santika din Bangkok. 60 de persoane au pierit in flacarile care au fost declansate de artificii, majoritatea victimelor murind sufocate sau in busculada care s-a creat dupa ce oamenii s-au napustit spre iesire. Clubul, frecventat de elita din Bangkok, putea gazdui 1000 de persoane pe doua etaje, insa cladirea nu dispunea de suficiente iesiri de urgenta iar fenestrele de la etaj aveau gratii.

Rusia: oroarea din clubul Lame Horse

150 de persoane si-au pierdut viata si alte 130 au fost ranite in 2009, in orasul rusesc Perm, in urma declansarii unui incendiu in clubul de noapte Lame Horse. Focul a fost provocat de utilizarea improprie a unor artificii, ceea ce a provocat o panica fatala in randul clientilor. Ancheta a relevat conditii de securitate precare in club, unde nu exista nici macat un stingator de incendiu.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version