AcasăNewsSupravietuitorii accidentului aviatic din Apuseni, premiati de Colegiul Medicilor

Supravietuitorii accidentului aviatic din Apuseni, premiati de Colegiul Medicilor

(foto: stirile.rol.ro)

Aplauze si o distictie simbolica din partea colegilor de breasla, reuniti in cadrul Colegiului Medicilor din Romania, pentru medicii tanara studenta, precum si pentru pilotul si copilotul aeronavei care a fost implicata in tragedia din Apuseni.

(foto: stirile.rol.ro)

Medicii Radu Zamfir, de la Fundeni, Catalin Pivniceru, de la „Sfanta Maria”, Valentin Calu, de la Spitalul „Elias” din Capitala, precum si doctorul Sorin Ianceu, de la spitalul din Beius, au fost prezenti, vineri, la ceremonia organizata de Colegiul Medicilor, in cadrul caruia supravietuitorii tragediei au fost premiati, simbolic. O distinctie similara, „Ad Honorem”, a primit si copilotul Razvan Popescu, care, insa, a lipsit de la eveniment, avand inca nevoie de recuperare, dupa accidentul din Apuseni. „Sunt onorat de aceasta solidaritate a tuturor medicilor din Romania, care s-a manifestat prin aceasta distinctie. Va multumesc!”, le-a transmis medicul Zamfir celor prezenti la ceremonie.

„Ma onoreaza in mod deosebit aceasta distinctie. Aceasta recunoastere vine intr-un moment important pentru mine. De luni mi-am reluat activitatea, ieri (miercuri-n.r) am operat si sambata implinesc 43 de ani”, a precizat si purtatorul de cuvant al spitalului Elias, medicul Valentin Calu.

 

De asemenea, Colegiul Medicilor a acordat distinctii, post-mortem, si studentei Aurelia Ion, dar si pilotului Adrian Iovan. Ambii au pierit in cumplitul accident aviatic, produs in Munctii Apuseni, pe 20 ianuarie. Familia tinerei pasionate de medicina a venit pentru a ridica premiul pe care, daca supravietuia, l-ar fi primit Aura. Pentru apropiatii fetei, momentul a fost deosebit de emotionant, venind la doar o zi dupa cea de 26 martie, in care Aurelia Ion ar fi implinit 24 de ani.

478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger