AcasăNewsSupraomul viitorului va trăi 1000 de ani!

Supraomul viitorului va trăi 1000 de ani!

„Biohacking” înseamnă manipularea creierul şi trupului în vederea maximizării performanțelor

În timp ce noi rămânem prizonierii propriei neputințe și, prin inacțiune, împingem România spre prăpastia pierzaniei, dincolo, în odinioară Vestul sălbatic, oamenii spulberă barierele și prejudecățile impuse de secole societății. Occidentul își face curat în casă și se pregătește să facă pasul spre o nouă etapă de dezvoltare umană; exportă tot gunoiul (kitsch) care s-a adunat în ani de experiențe și atrage numai genii în domenii vitale. Așa s-a născut biohackingul – din dorința de autodepășire a performanțelor corpului omenesc, creierul și trupul sunt, de fapt, mixul perfect între lumea digitală și biologie. Revista „Vox” merge mai departe și anunță că s-a născut deja primul om care va trăi 1000 de ani!

Biohacking înseamnă manipularea creierul şi trupului în vederea maximizării performanțelor

Vox scrie că termenul „biohacking” definește încercarea de a-ți manipula creierul şi trupul în vederea maximizării performanțelor, fără nicio legătură cu medicina tradițională. Cine sunt oamenii care recurg la astfel de metode și ce speră ei să obțină? Milionarii din Silicon Valley și vedetele Americii, ei caută cu disperare secretul vieții veșnice. Jack Dorsey, CEO Twitter, laudă beneficiile postului intermitent şi ale consumului de suc de sare „în fiecare dimineaţă”, Josiah Zayner, un fost angajat NASA devenit cunoscută în SUA, se injectează cu ADN folosindu-se de tehnologia de editare genetică CRISPR. Aceștia sunt biohackerii, oameni care experimentează pe propriile trupuri tot felul de soluții în speranța că vor atinge performanţa fizică şi cognitivă. Li se mai spune și transumaniști, fiindcă militează ca umanitatea să apeleze la tehnologie pentru evoluţia speciei.

Biohackingul este „artă și știință”

În Silicon Valley, centrul lumii IT, numele lui Dave Asprey este rostit cu respect. Adevărat guru printre biohackeri, Asprey adoră să facă tot felul de experimente pe trupul său: îşi injectează celule stem în încheieturile membrelor, se îndoapă zilnic cu zeci de suplimente, face baie în lumină roşie, meditează câte două ceasuri pe zi și mănâncă o singură masă în timpul săptămânii (cu post negru în weekend). Spune că este animat de un singur țel: își dorește să trăiască măcar 180 de ani!

Dacă numim biohackingul terapiei, atunci în aceeași terapie intră și neurofeedbackul, crioterapia, sauna cu infraroșii sau bazinele plutitoare folosite pentru tratarea deprimării. De departe, însă, cei mai radicali sunt grinderii, care merg până acolo încât își implantează cipuri în tot corpul. Aceste implanturi le permit să facă absolut tot ce își doresc cu efort minim, de la deschisul ușilor și până la monitorizarea subcutanată a nivelului glucozei din sânge.

Partidul Transumanist militează pentru ciparea oamenilor

Zoltan Istvan a fost candidatul Partidului Transumanist la președinția SUA. Mai presus de jurnalist, scriitor și IT-ist, se descrie a fi „un adevărat grinder”. „Să ai un implant e amuzant şi convenabil. Personal, mă bazez foarte mult pe tehnologie. De exemplu, lacătul electric de la uşa mea de intrare în casă are un scanner de cip şi e plăcut să mă duc să fac surfing şi jogging fără să car după mine ditamai mănunchiul de chei. Iar pentru cei fără braţe funcţionale, cipul implantat în picior este modalitatea cea mai simplă prin care ei pot folosi echipamentele casnice”.

Partitul Transumanist vrea cipare

Proprietar al unei companii care a revoluționat piața IT din Silicon Valley, milionarul Serge Faguet face și el parte dintre biohackerii care refuză să accepte limitările fizice ale organismului. Cu ajutorul soluțiilor hightech, Faguet este convins că poate ajunge să trăiască veșnic. „Aici, în Silicon Valley, oamenii au o mentalitate tehnică şi văd totul ca o problemă de inginerie. Mulţi ne privesc ciudat, dar, de îndată ce metodele noastre vor da rezultate, prejudecăţile se vor topi”. Cu alte cuvinte, biohackerii încearcă să șteargă linia de demarcație dintre om și mașină, să creeze supraomul viitorului! Simplu, nu-i așa? Este, mai cu seamă dacă dai crezare unui gerontolog ca Aubrey de Grey, care susţine că deja s-a născut prima persoană care va trăi 1.000 de ani!

Cum arată viitorul, nimeni nu poate ști, însă nu-i greu să anticipăm că, într-un univers populat cu supraoameni, va fi din ce în ce mai dificil să rămâi un simplu muritor. Nimeni nu își va permite să refuze „optimizarea”         , cel puțin nu într-o societate precum cea urmărită și construită de „mințile luminate” din Silicon Valley.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.949 afisari

3 COMENTARII

  1. Da insa vedeti voi nu ati reusit in valea aia sa faceti un computer un cip sau un program care sa reziste 10 ani. Asa cum ne-a conceput Dumnezeu in minunea creatiei sale, ne-a facut perfect functionali intre 75-100 ani… Prin criogenie, biocipare si androidizare poti retine viata dar nu o poti prelungi artificial. Adica pt cateva zile cel mult luni. Adica poti sa aduci niste cipuri sa controleze perfect inima. Ea insa muschiul ei este predestinat uzurii. In lume recordul longevitatii masculine e de 115 ani. Probabil cea mai perfecta inima din lume. Poate cu cip sa aduci un om la o varsta asemanatoare ± 5-6 luni deoarece nu toate arterele si venele sunt la fel de rezistente la o asemenea varsta. Dar e ridicol sa crezi la vietii de mii de ani.

  2. Ce e asa greu de inteles? Ai banu marci banu ca miliardar si 50% o sa ai garantia vietiinmaxime admise adica a unei vieti de 116 ani. Da peste 2-300 de ani nu maine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger