AcasăNewsSuperoferta turistica in Statul Islamic

Superoferta turistica in Statul Islamic

Abu Rumaysah al-Britani, cetatean britanic care lupta pentru ISIS, a publicat un ghid pentru a lauda, cu exemplificari demne de un tour-operator, calitatea vietii din Califat si a chema la marirea randurilor organizatiei jihadiste.

Cu AKM-ul intr-o mana si copilul in alta, Abu Rumaysah al-Britani spune ca in Califat va veti simti ca intr-un club de vacanta

Vreti sa profitati de un climat mediteraneean? De mancare buna? Sa va bucurati de viata? Atunci nu ezitati sa va alaturati ISIS, se arata in ghidul alcatuit de al-Britani. Cartea, care are 46 de pagini, listeaza toate agrumentele pe care organizatia terorista vrea sa le sublinieze. Incepand ce la climat, hrana, trecand la transporturi, educatie sau tehnologie. ”Snickers, Kit Kat, Bounty, Twix, Kinder Surprise, Cadbury, da, avem tot din acestea!”, a scris cel care, anul trecut, a postat o fotografie in care apare tinandu-si copilul intr-o mana iar in alta o arma de asalt, arata Russia Today. In privinta climei, Abu al-Britani admite ca ”asta depinde de locul unde va aflati” dar califatul ofera ”un climat mediteranean rafinat, care va va face sa va simtiti ca intr-un club de vacanta”.

”Nu promovam toate idioteniile non islamice”

Dinspre partea educationala, Statul Islamic se angajeaza sa nu promoveze muzica, cinematografia, homosexualitatea si, in general, ”toate idioteniile care se invata in scolile non-islamice”. Potrivit autorului ghidului, ISIS incurajeaza diversitatea si talentul. O diversitate cu care se lauda: ”Daca credeati ca Londra sau New York sunt orase cosmopolite, alteptati doar sa puneti piciorul in Statul Islamic”.

Executiile: ”Fiecare scena e frumoasa, captiveaza si convinge”

Materialele de propaganda care prezinta in majoritatea cazurilor executii violente ar fi o dovada a capacitatilor tehnologice ale combatantilor Califatului. ”Fiecare scena este frumoasa si are capacitatea de a captiva si, mai important, de a convinge”, se lauda Abu Rumaysah al-Britani.

Masini la dispozitie, Kia si Hyundai

Potrivit jihadistului, majoritatea regiunilor aflate sub controlul Statului Islamic sunt echipate cu transport public. Exista insa si posibilitatea de a se deplasa cu masina. Potrivit informatiilor ghidului, marcile de automobile cele mai raspandite sunt Kia si Hyundai. Al-Britani nu uita sa vorbeasca si de comunicare, reamintind ca ”in interiorul Statului Islamic este posibil accesul la calculatoare, tablete, telefoane si, bineinteles, internet”. Finalul ghidului este mai sumbru. Abu al-Britani reaminteste ca ”gustul va fi mai amar” cand jihadistii ”vor cuceri strazile din Londra, Paris si Washington”. El promite ”suvoaie de sange”, ”demolarea statuilor si istoriei si convertirea copiilor”. Un ”program ISIS”, pe scurt.

Jihadistii planifica rapiri si jafuri bancare in Malaezia

In incercarea de a gasi noi fonduri pentru finantarea activitatii sale, ISIS a planificat rapiri si jafuri bancare in Malaezia, potrivit sefului politiei din Kuala Lumpur, Tajuddin Muhammad Isa, informeaza Sputnik. Potrivit acestuia, printre viitoarele tinte figureaza centre de afaceri unde lucreaza multi straini, institutii publice. In acelati timp, ISIS planifica atacuri si contra bazelor militare malaeziene si comisariate de politie, pentru a fura armament.

ISIS a preluat orasul antic Palmira

Combatantii jihadisti au reusit sa preia in totalitate controlul orasului sirian Palmira, care gazduieste unul din cele mai importante situri antice din Orientul Mijlociu.  Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului, jihadistii au intrat deja in situl arheologic dar, pana in acest moment, nu au existat date privind eventuale distrugeri. Potrivit altor observatori, ISIS a reusit preluarea si datorita complicitatii unei parti a populatiei. UNESCO a cerut deja incetarea distrugerilor oraselor antice in zonele controlate de ISIS, in special in Irak, existand temerea ca Palmira va avea aceeasi soarta.

 

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger