AcasăNews"Superluna": Temeri legate de momentul in care Luna va fi cel mai...

„Superluna”: Temeri legate de momentul in care Luna va fi cel mai aproape de Pamant

In primul week-end din luna mai, Luna se va afla mai aproape de Pamant decat in restul anului. Fenomenul cunoscut ca „Superluna” ce se va produce in noaptea de sambata spre duminica (5 spre 6 mai), ii face pe multi sa uite sa se bucure de spectacolul de pe Cer, din cauza ca se tem ca Luna plina ar anunta dezastre naturale.

Daca de-a lungul timpului s-a crezut ca fenomenul de Luna plina poate fi asociat fie cu caini care urla… la luna, cu cresterea gradului de violenta in randul oamenilor, sau cu sporirea cazurilor de imbolnaviri (vorbindu-se chiar de cazuri de nebunie, stari accentuate de prezenta Lunii pline pe cer), studiile nu au putut demonstra veridicitatea acestor idei vechi de cand lumea.

Luna nu influenteaza intr-atat comportamentul uman pe cat s-ar crede, spun oamenii de stiinta, linistindu-i pe cei care se tem, de exemplu, ca in orele in care Luna este mai aproape de Pamant i-ar putea durea capul. Sau ca in acest rastimp ar creste numarul infractiunilor sau s-ar putea intampla alte nenorociri. Fenomenul astronomic este de-a dreptul spectaculos si merita urmarit si inteles, nicidecum privit cu spaima, spun specialistii NASA.

“Superluna”, mai 2012: Momentul in care Luna va fi cel mai aproape de Pamant -VIDEO

In 2011, „Superluna” s-a produs pe 19 martie, la acea data satelitul natural al Pamantului fiind cu 400 de kilometri mai aproape de Terra. La momentul respectiv au existat temeri ca fenomenul astronomic ar putea genera catastrofe naturale – cutremure, inundatii sau furtuni, nemaivorbind de personaje care vorbeau chiar de sfarsitul lumii. Nu a fost vorba de asa ceva. Inainte de producerea fenomenului de Luna Plina de anul trecut, multi isi amintesc de faptul ca s-a adus in discutie cutremurul care a afectat puternic Japonia, inregistrat pe 11 martie  2011, dar si uraganul Katrina (din august 2005), fenomene naturale cu efecte devastatoare produse in astfel de momente in care Luna s-a apropiat de Terra.

1.297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger