AcasăNews"Superluna", mai 2012: Momentul in care Luna va fi cel mai aproape...

„Superluna”, mai 2012: Momentul in care Luna va fi cel mai aproape de Pamant -VIDEO

(foto: portal.tfm.ro)

La acest sfarsit de saptamana, pasionatii de astronomie, dar nu numai, vor fi martorii unui fenomen spectaculos: Luna plina, cunoscuta si drept „Superluna”.

(foto: portal.tfm.ro)

In primul week-end al lunii mai (5-6 mai 2012), Luna se va afla mai aproape de Pamant decat in restul anului. Fenomenul este cunoscut ca „Superluna”. Satelitul natural al Pamantului ca fi cu 14% mai mare ca de obicei si cu 30% mai stralucitor, potrivit science.nasa.gov.

Luna se va afla cel mai aproape de Terra, fenomen denumit stiintific „perigeu”, duminica, 6 mai, la 06.30, ora Romaniei. In 2011, „Superluna” s-a produs pe 19 martie, la acea data satelitul natural al Pamantului fiind cu 400 de kilometri mai aproape de Terra.

Fenomenul de Luna plina readuce in atentia unora, pe langa spectacolul de pe cer, vizibil cu ochiul liber, si cateva temeri vechi de cand lumea – exista persoane care cred ca in aceste ore pot avea loc diverse fenomene naturale periculoase, de la furtuni si inundatii, pana la cutremure puternice. Oamenii de stiinta spun, insa, ca nu s-a demonstrat ca aceste fenomene ar avea o legatura intre ele, asa ca populatia nu ar avea motive sa aiba astfel de temeri.

[youtube]NWuooARYiDQ[/youtube]

4.074 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger