AcasăNewsSuperclubul lui Trump

Superclubul lui Trump

Cuplul Donald-Melania deschizand balul de caritate

Chiar daca weekendul s-a anuntat incarcat, presedintele SUA si-a gasit timp sa petreaca la un bal de caritate, sambata, si sa priveasca, duminica, Super Bowl, in luxosul complex Mar-a-Lago ridicat pe proprietatea sa din Florida.

Cuplul Donald-Melania deschizand balul de caritate

Din acest ultra exclusivist loc aflat in Palm Beach Trump si-a orchestrat primul weekend petrecut in Florida, impreuna cu simandicosii oaspeti. Avand peste 69.000 m2, terenuri de golf si de tenis, 126 de camere decorate cu marmura si foita de aur, proprietatea este in acord cu imaginea miliardarului imobiliar.

Complexul hotelier Mar-a-Lago

Pe care a cumparat-o in 1985 cu 10 milioane de dolari. Acum, valoareaza de 20 de ori mai mult. Ziduri inalte, dispozitive de securitate impresionante, stationarea masinilor interzisa pe strazile din jur sunt numai cateva din masurile care garanteaza discretia si linistea pe care o vor cei ce adera la acest club exclusiv, Mar-a-Lago, aflat in interiorul acestui complex.

Una din salile de bal din Mar-a-Lago

In 2015, i-a adus lui Trump 16 milioane de dolari. Dupa alegerea sa la Casa Alba, clubul si-a dublat taxa de admitere: 200.000 de dolari. La care se adauga 14.000  de dolari pentru alte cheltuieli, plus taxe, dar si 2000 de dolari pe an pentru hrana. Pentru acesti bani, membri au la dispozitie restaurante, spa, saloane de cosmetica, piscine private, sali de sport, cursuri de tenis, terenuri de cricket, sali de bal etc.

Luxoase piscine, cu vedere la plaja si la ocean

Familia Trump adora acest complex, unde beneficiaza de o aripa privata. Aici s-au casatorit, in ianuarie 2015, Donald si Melania si tot aici si cei doi fii ai presedintelui.

O proprietate de 69.000 m2

Weekendul trecut, familia prezidentiala si-a facut aparitia, sambata si duminica, pentru balul de caritate al Crucii Rosii si pentru Super Bowl. Trump-ii au urmarit evenimentul sportiv de la clubul  international de golf din Palm Beach (care apartine tot miliardarului).

Presa ”ascunde” atacurile teroriste

Casa Alba a publicat, luni seara, o lista cu 78 de ”atacuri” teroriste care au avut loc in lume dupa 2014 si care, potrivit lui Trump, au fost ”ascunse” de presa. ”Presa necinstita”, a spus anterior Trump, care a facut aceasta ”in scop precis”, fara a-l preciza insa. Ulterior, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer,  nu a mai denuntat ”atentate ascunse” ci ca unele din acestea nu au avut o ”acoperire media adecvata”. Nici Trump nici Spicer nu au precizat ce inteleg prin ”acoperire media adecvata”. Pe lista atentatelor insuficient acoperite media se afla si cel din Paris (13 nov. 2015) si cel de pe aeroportul din Bruxelles (martie 2016) !

Departamentul Justitiei, cu dintii de decret

Criticata din toate partile pentru decretul anti-imigratie, administratia Trump a afirmat ca masura releva ”autoritatea presedintelui” si a denuntat ”interpretarea excesiva” a judecatorului federal care a blocat recent punerea lui in aplicare. Casa Alba face fata la o dubla ofensiva, judiciara si politica, contra acestui decret care blocheaza intrarea pe teritoriul SUA a cetatenilor din sapte tari musulmane, chiar daca s-a dovedit ca, dupa 11 septembrie 2001, nici un atentat nu a fost comis in SUA de vreun cetatean venind din cele sapte state. Ieri, justitia urma sa dezbata apelul administratiei Trump la decizia suspendarii aplicarii decretului luata de judecatorul James Robart (Seattle). 130 de  firme din sectorul hi-tech, intre care Facebook, Google, Microsoft, Twitter si Apple, contestat in justitie decretul lui Trump, denuntand ”pierderi” care vor decurge din aplicarea lui.

author avatar
Tudor Borcea
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger