AcasăNewsSupercar de 990.000 de euro de la Nissan

Supercar de 990.000 de euro de la Nissan

Bolidul va celebra 50 de ani de existanta a modelului Nissan GT-R

Conceptul Nissan GT-R50 realizat de constructorul auto japonez in colaborare cu echipa din Torino a Italdesign va trece de la stadiul de studiu de stil la productia de serie. Limitata la 50 de exemplare.

Bolidul va celebra 50 de ani de existanta a modelului Nissan GT R

Dezvoltat in jurul ultimei versiuni a modelului Nissan GT-R Nismo, conceptul GT-R50 by Italdesign si-a facut prima aparitie publica in cadrul Festival of Speed din Goodwood (Marea Britanie). Spectatorii au putut admira liniile bolidului vopsit in culori cu denumiri savante, cum ar fi ”Liquid Kinetic Gray” si ”Energetic Sigma Gold”, culori pe care viitorii proprietari ai modelului GT-R50 le vor putea inlocui la alegere, lucru valabil si pentru finisarile din habitaclu. Referitor la partea mecanica, greu se vor gasi nemultumiti.

Exclusivitatea se plateste uneori prea scump

Sub capota, Nissan GT-R50 are un motor V6 de 3,8 litri alimentat de doua turbocompresoare. Puterea maxima este de 720 CP si este transmisa la roti via o cutie de viteze secventiala cu sase rapoarte. Suspensia si franele provin de la lideri mondiali: Bilstein si, respectiv, Brembo. Pretul in Europa a fost fixat la ametitoarea suma de 990.000 de euro (fara taxe si optiuni). Nissan va lasa la alegerea celor 50 de clienti diverse variante de echipare si personalizare a masinii. Fabricarea lui GT-R50 va incepe anul viitor iar primele livrari vor fi facute in 2020.

author avatar
Bogdan Borcea
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger