AcasăNewsSuntem campionii Europei la sifilis si TBC

Suntem campionii Europei la sifilis si TBC

Ministrul Sanatatii Cseke Attila are de rezolvat unele dintre cele mai crunte probleme de sanatate cu care se confrunta romanii

Romania inregistreaza o serie de recorduri negative la capitolele stare de sanatate si sistem de sanatate, in raport cu celelalte state membre ale UE. Suferim de „boala saraciei” – Inregistram anual peste 110 cazuri de infectie cu bacilul Koch la suta de mii de locuitori, ceea ce inseamna ca suntem statul cu cea mai mare incidenta a TBC din Uniunea Europeana.

– Locul I la mortalitate datorata cancerului de col uterin – Record negativ explicabil din cauza depistarii tardive a neoplasmului, intr-un stadiu in care interventia terapeutica este limitata. In Romania apar anual aproximativ 3.400 de cazuri noi si contabilizam anual peste 2.000 de decese datorate cancerului de col.

– Locul I la numarul infectiilor de sifilisRecordul Romaniei la numarul de cazuri de sifilis a fost masurat de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile pentru intervalul 1990-2009, si prezentat intr-un raport privind incidenta BTS.

–  Locul I la rata mortalitatii infantile – Romania inregistreaza cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, anume peste 10 decese sub 1 an relativ la 1.000 de nascuti vii. Indicatorul se regaseste in statisticile Eurostat, revizuite in mai 2011.

Ministrul Sanatatii Cseke Attila are de rezolvat unele dintre cele mai crunte probleme de sanatate cu care se confrunta romanii

In ultimii trei ani, peste 10.000 de medici au solicitat Ministerului Sanatatii eliberarea unui certificat de conformitate, pentru a le fi recunoscute diplomele in statele Uniunii Europene, pentru a se putea angaja in UE. Drept pentru care, anual, peste 3.300 de medici au plecat sa munceasca in strainatate. In mai putin de 11 ani Romania va ramane fara medici, daca se va pastra ritmul intrarilor si iesirilor din sistem, inregistrat in ultimii 2 ani. Mai mult, un raport realizat la comanda Parlamentului European arata ca Romania se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste investitiile in cercetarea si dezvoltarea de medicamente noi, cu o medie de cinci euro per cap de locuitor.

 

author avatar
Andrei Ispas
267 afisari

1 COMENTARIU

  1. Singura metoda de a scapa este sa ne mutam si noi dupa medici nostri, generatie dupa generatie, acolo unde sunt ei acum. Iar guvernantii nu au decat sa conduca ce mai ramane pe aici, o populatie disciplinata si complet areactiva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger