AcasăNews"Sunt si obiective turistice in Zanzibar sau numai plaje?" O intrebare cu...

„Sunt si obiective turistice in Zanzibar sau numai plaje?” O intrebare cu raspuns subinteles pentru localnici si ghizi!

Perla oceanului Indian si destinatia de top in randul turistilor aventurieri, Zanzibarul este locul in care nu ai timp sa te plictisesti. Desi multi cred ca aceasta destinatie ofera doar plaje exotice, nu este deloc asa, posibilitatile de vizitare si petrecere a timpului fiind extrem de variate. De la safari si vizitarea parcurilor nationale unice in lume la snorkeling, inotul cu delfinii, pescuit si cursurile culinare, fiecare coltisor al insulei are o poveste de spus. Astfel, programul de vacanta cuprinde obiective turistice in Zanzibar incredibile.

Fie ca optezi pentru turul oraselor, fie ca vrei sa te relaxezi pe plajele insorite, vei avea mereu ceva nou de descoperit. Aceste meleaguri desprinse parca dintr-o alta lume, isi pastreaza parfumul specific locurilor in care omul nu a uitat sa traiasca in armonie cu natura. Aici nu vei remarca doar locatii senzationale, ci si un concept de viata al locuitorilor cu totul diferit de cel al occidentalilor.

Odata ajuns pe aceste meleaguri, nu rata sansa de a interactiona cat mai mult cu oamenii locului. Vei fi surprins de lucrurile interesante si utile pe care le vei invata de la acestia. Cu siguranta, experienta in Zanzibar te va determina sa te reintorci pe insula, ori de cate ori vei avea posibilitatea.

Locuri amprentate de momentele istoriei

Daca te intrebi ce obiective turistice Zanzibar merita vizitate, raspunsul este unul singur: Toate! Un areal atat de generos, cu o biodiversitate atat de bogata, nu poate fi simplificat la doar cateva atractii. Chiar si turul vechii capitale Stone Town, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, iti va dezvalui numeroase surprize si lectii de istorie. Stiai ca Freddie Mercury s-a nascut in inima acestui oras?

Un alt tur interesant de pe lista de obiective turistice Zanzibar este Prison Island, in cadrul caruia vei vizita insula Changuu, cunoscuta si sub denumirea de Insula Testoaselor sau Insula Inchisorii. Situata la 5 kilometri nord-vest de Stone Town, insula a fost in trecut centru de detentie pentru sclavii razvratiti, iar apoi, centru de carantina pentru pacientii cu febra galbena. Desigur, in prezent, acest loc a redevenit un areal turistic faimos, in care vei putea admira si hrani, daca doresti, testoasele de uscat, specie endemica acestui loc. Apele azurii din jurul insulei s-ar putea sa te imbie la o balaceala pe cinste, activitate binevenita pentru a te reimprospata dupa o zi mai calduroasa.

Ce alte obiective turistice din Zanzibar te vor marca cu siguranta?

Ai auzit de satul delfinilor? In Kizimkazi vei trai una dintre cele mai candide experiente din viata ta alaturi de aceste mamifere absolut magnifice. Cu siguranta nu vei uita niciodata inotul cu delfinii!

Turul Padurii Jozani iti va revela cel mai colorat, salbatic si exotic loc pe care il poti vizita in Zanzibar. Singurul parc national de pe insula, Jozani este „casa” unor numeroase specii de animale endemice, precum maimuta rosie colobus, Galago, hyraxul de copac si zeci de specii de pasari si fluturi.

Pescuitul alaturi de localnici, clasele de gatit in stil traditional si plimbarile cu barca dhow la asfintit sunt alte activitati care iti vor atinge corzile sensibile. Dupa cum vezi, lista de obiective turistice Zanzibar nu se rezuma numai la plaja, insula fiind o adevarata oaza de cultura si un loc impregnat cu momente istorice care asteapta sa fie redescoperite.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger