AcasăNewsSunt cele mai scumpe masini din lume

Sunt cele mai scumpe masini din lume

Nu exista un motiv practic ca sa ai in garaj  supercar-uri cu preturi exorbitante. Sunt folosite  mai mult pentru plimbari, iar pasionatii de viteza le forteaza numai pe circuite particulare. Mai sigura, valoarea lor este speculata de colectionari, care cumpara putinele exemplare produse si le vand la  profit maxim.

Chiar daca banii n-aduc fericirea, exclusivitatea primelor zece cele mai scumpe automobile din lume in 2017 va face cu ochiul multor potentati.

Koenigsegg CCXR Trevita: 4,8 milioane de dolari

Compania suedeza este prima pe lista cu cea mai scumpa masina de strada produsa in serie. Pretul este motivat de noul exterior al bolidului, numit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care asa cum ii spune si numele, acopera caroseria din fibre de carbon cu o rasina in care s-a turnat (mult) praf de diamante, noua fita. Koenigsegg Trevita are un motor V8, de 4,8 litri,  ajutat de doua turbocompresoare  sa atinga 1008 cai putere. Au fost fabricate pana in prezent doar trei exemplare.

Lamborghini Veneno: 4,5 milioane de dolari

Este un model Aventador modificat, inclusiv numele(Veneno in spaniola inseamna Otrava) pentru a omagia cea de-a 50-a aniversare a producatorului din micul oras italian Sant’Agata Bolognese. Bolidul pare a veni dintr-un film SF, dar norocosul proprietar poate atinge cu el 100 km/h in doar 2,9 secunde. Veneno are un V12 de 740 CP, atinge peste 350 km/h si a fost construit in 5 exemplare dintre care doar 3 au fost disponibile spre vanzare.

W Motors Lykan Hypersport: 3,4 milioane de dolari

Modelul este rezultatul colaborarii intre compania libaneza Lykan si W Motors, din Emiratele Arabe Unite, si a fost folosit mai mult pentru campanii de marketing, pana cand fortele de politie din Abu Dhabi au cumparat doua exemplare pentru patrulele rutiere. Mica si usoara, Hypersport ajunge la 100 km/h in 2,8 secunde si fuge pana la 387 km/h.

Cele trei scumpeturi sunt urmate in top de Bugatti Veyron by Manson Vivere(3,4 mil. dolari), Ferrari „Pininfarina Sergio”( 3 mil. dolari), Pagani Huayra BC(2,6 mil. dolari), Ferrari F 60 America(2,5 mil. dolari), Bugatii Chiron(2,5 mil. dolari), Koenigsegg One(2 mil. dolari) si Koenigsegg Regera(2 mil. dolari).

author avatar
Bogdan Borcea
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger