AcasăNewsSunt bugetari, dar si-au imprumutat apropiatii cu 114,7 milioane de euro

Sunt bugetari, dar si-au imprumutat apropiatii cu 114,7 milioane de euro

Parlamentarii traiesc din bani publici, dar o duc destul de bine daca ne gandim ca nu mai putin de 122 dintre ei si-au imprumutat cu sume consistente de bani prietenii si apropiatii.

Parlamentarii au oferit imprumuturi totale in valoare de 114,7 milioane de euro, campion fiind, de departe, Sebastian Ghita, deputatul PSD si detinatorul postului Romania TV.

Conform gandul.ro, Ghita l-a imprumutat pe Alexandru Iacobescu, actualul director general al Romania TV, cu 90,3 milioane de euro. Interesant este ca Ghita sustine ca imprumutul nu are vreo legatura cu postul respectiv de televiziune.

Dan Cristian Popescu, deputat Forta Civica, a acordat imprumuturi de 1,65 milioane de euro, cea mai mare parte din aceasta suma ducandu-se catre Vladimir Marinescu. De unde are Dan Cristian Popescu posibilitatea sa acorde un asemenea imprumut? Vicepresedintele Forta Civica detine doua terenuri arabile, cinci apartamente in Bucuresti, o casa in Bucuresti, doua case de vacanta la Hollywood, obiecte de arta si bijuterii in valoare de 225.000 de euro si peste doua milioane de euro in conturi.

Podiumul parlamentarilor care acorda imprumuturi consistente este completat de deputatul UNPR Sergiu Vizitiu. Acesta a acordat imprumuturi de 1,6 milioane de euro catre mai multe companii si persoane private. Sursa amintita precizeaza ca toate companiile carora Vizitiu le-a acordat imprumuturi sunt, de fapt, companiile sale. Deputatul UNPR are in portofoliu 11 terenuri, 13 case si doua spatii comerciale, iar firmele pe care le detine au avut 18 contracte cu statul in valoare totala de peste 18 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger