AcasăNewsSunt anuntate ploi, descarcari electrice, grindina si vijelii. Zonele aflate sub COD...

Sunt anuntate ploi, descarcari electrice, grindina si vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN

Vremea nu da semne ca se va imbunatati prea curand, iar ploile vor continua sa isi faca simtita prezenta in peisaj si miercuri, dar nu numai.

In baza noilor informatii vizand evolutia vremii din perioada urmatoare, meteorologii au actualizat informarea meteo si avertizarea Cod galben emise zilele trecute.

Astfel, ANM transmite, prin intermediul informarii meteo care a intrat in vigoare in urma cu scurt timp, la ora 11, faptul ca pana vineri dimineata, la ora 10, vremea va fi caracterizata de instabilitate in cea mai mare parte din tara. Acest lucru inseamna ca va ploua, in averse, si ca precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. „Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp si pe arii restranse 35 l/mp”, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Zonele aflate sub COD GALBEN

sursa: ANM

Mai multe judete din tara, inclusiv din apropierea Capitalei, vor intra, incepand cu ora 14 a acestei zile, sub umbrela unei atentionari Cod galben. Mesajul de la ANM este valabil pana in aceasta seara, la ora 22. Perioada in care, din cate spun specialistii in meteorologie, atat in judetele Maramures, Satu-Mare, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Valcea, Arges, cat si in Dambovita, Olt, Teleorman, Giurgiu si local in Harghita „vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si vijelii”. Cat despre cantitatile de apa, se anunta ca „vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”.

Asadar, mare atentie la vestile de la meteorologi, astfel incat schimbarile vremii sa nu va prinda fara umbrele sau pelerine de ploaie!

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger