AcasăNewsSunt anuntate ploi abundente si vijelii: COD PORTOCALIU pentru mai multe zone...

Sunt anuntate ploi abundente si vijelii: COD PORTOCALIU pentru mai multe zone din tara!

Ploile puternice vor pune stapanire pe noua judete din tara, o parte din ele deja puternic afectate de inundatiile produse saptamanile trecute. Specialistii ANM au actualizat avertizarea emisa ziua trecuta, iar Codul galben s-a transformat in portocaliu.

Potrivit atentionarii Administratiei Nationale de Meteorologie, starea vremii se inrautateste semnificativ incepand de miercuri la pranz. Codul portocaliu, anuntand ploi insemnate cantitativ si o instabilitate atmosferica pronuntata, este valabil pana joi dimineata.

Astfel, conform ANM, de miercuri la pranz si pana joi la ora 18, se instituie un Cod galben de precipitatii. Majoritatea regiunilor tarii vor fi acoperite de ploi. Precipitatiile vor cadea in aversa si vor fi insotite de tunete si fulgere, dar si de vant cu intensificari. Pe langa vijelii, sunt posibile si caderi de grindina, insa soar izolat. meteorologii avertizeaza ca ploile vor fi insemnate cantitativ in special in Oltenia, Banat, Moldova si Muntenia, dar si in zona de sud a Transilvaniei. Si Capitala este vizata de aceasta atentionare.

In intervalul 14 mai, ora 16 – 15 mai, ora 02, specialistii anunta ca ploile vor fi si mai puternice ca zilele precedente. Ca urmare se instituie COD PORTOCALIU. Afectate de fenomene meteo severe vor fi judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea. Va ploua torential, iar cantitatile de apa pot ajunge sa atinga, cumulat, si   60…70 l/mp.

Sursa foto: brasovultau.ro/anm.ro

author avatar
Cristina Stefan
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger