AcasăNewsSunt 80 de pacienți confirmați cu noul coronavirus care au murit în...

Sunt 80 de pacienți confirmați cu noul coronavirus care au murit în România

Testul de COVID-19, plătit de stat

Din nefericire, cele mai recente informații oficiale confirmă că a fost înregistrat un nou deces, cu numărul 80, în cazul unui pacient depistat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 61 de ani din județul Satu Mare. Aceasta fusese internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea saptămâna trecută, joi, pe 26 martie. A fost testată pentru COVID-19 o zi mai târziu, când a și primit rezultatul pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică. Din păcate, femeia, care avea și alte probleme serioase de sănătate, s-a stins marți, 31 martie. Mai exact, din câte anunță GCS, pacienta se confrunta cu o „insuficiență renală cronică cu dializa de 15 ani”, dar și cu o afecțiune oncologică, pentru care făcea chimioterapie. Femeia a fost „Contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic”.

Tot marți seară, a fost anunțat și cel de-al 79-lea deces, fiind vorba despre o pacientă din București, care a pierit pe 27 martie, la Spitalul Universitar din Capitală. Potrivit precizărilor GCS, decesul pacientei de 84 de ani, confirmată cu COVID-19, a fost raportat de unitatea spitalicească Direcției de Sănătate Publică din București, dar DSP-ul nu a comunicat-o mai departe Institutului Național de Sănătate Publică, „din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Iată toate precizările făcute publice de GCS în acest caz:

I”nstitutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces in cadrul unității sanitare.

Urmare a răspunsului SUUB, in data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Deces 79

Femeie, 84 ani, mun. București, prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronica.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB.”

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger