AcasăNewsSummit Sibiu. Iohannis, in Piata Mare: Romania este o tara respectata

Summit Sibiu. Iohannis, in Piata Mare: Romania este o tara respectata

Pana sa ajunga sa ii intampine pe covorul rosu instalat in Piata Mare pe cei 27 de lideri de stat sau de guvern care au venit in Romania pentru a participa la Summitul informal al Consiliului European, Klaus Iohannis a stat de vorba cu jurnalistii romani aflati la Sibiu.

Amintind importanta evenimentului gazduit de Romania si de faptul ca la Sibiu „se va decide viitorul UE”, Iohannis a punctat ca este „o zi frumoasa, un eveniment frumos (…) o zi mare pentru Romania, incepe Summitul de la Sibiu si astazi, de Ziua europei, Europa vine in Romania”.

Iohannis a facut referire si la declaratia ce se va adopta la finele reuniunii Consiliului. „Ne vom intruni si vom decide cum va arata viitorul UE. Avem pregatita o declaratie, o declaratie pentru cetatenii europeni, Declaratia de la Sibiu, care va arata ca suntem uniti, stim ce vrem, dorim sa ne implicam pentru un viitor foarte bun al UE”, a sustinut presedintele.

Liderul de la Cotroceni a anuntat, totodata, raspunzand unei intrebari, ca va discuta cu liderii UE despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen. „Romania este o tara respectata”, a subliniat Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger