AcasăNewsSummit. Liderii europeni, poza de familie si baie de multime in Piata...

Summit. Liderii europeni, poza de familie si baie de multime in Piata Mare din Sibiu (VIDEO)

Dupa ce au facut nelipsita fotografie de familie, cum se intampla la fiecare reuniune a Consiliului European, cei 27 de lideri – presedinti si premieri deopotriva – veniti la Sibiu pentru Summitul informal au salutat oamenii aflati in Piata Mare.

Dupa primele discutii din cadrul reuniunii ce se asteapta a creiona pasii UE in perioada urmatoare si pana sa inceapa dejunul de lucru, urmat de a doua parte a Summitului, oficialii europeni au iesit din cladirea Primariei Sibiu si au mers in Piata Mare, pentru a face poza.

I-au salutat pe romanii aflati in centrul orasului, facandu-le cu mana. Ulterior, fapt mai putin obisnuit pentru astfel de reuniuni, s-au indreptat catre oamenii care i-au asteptat pe inaltii oficiali si au scandat, la un moment dat, „Europa”. Atat Klaus Iohannis, cat si alti oficiali europeni au dat mana cu persoanele aflate in primele randuri, in spatiul delimitat pentru cei care nu fac parte din randul invitatilor la eveniment.

author avatar
Cristina Stefan
329 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce e in neregula cu noi, sibienii (ca, vreau sa cred ca restul tarii e mai destupata la minte…)? De ziua Independentei, aplaudam si lingem pingelele desperecheate ale sciaticilor de la Bruxelles, dupa ce tocmai seful lor a vorbit umilitor de o asazisa colonizare luxemburgheza (!) a Transilvaniei, ba oficial, Sibiul e tratat ca un soi de raia bruxelleza, capitala unei regiuni desprinsa de Romania si guvernata de pupatorul de papuci germanoizi, zisul Iohanis. Undeva se rupe filmul si plonjam direct in schizofrenie – sau Transilvania nu mai e romaneasca, asa cum vor tradatorii din neamul ei si Iohanis e guvernator numit, nu ales, de poarta (crapata) de la Berlin, ramanand un atarnator la nomenclaturisti (ca asta a exersat el de pe vremea cand Nicusor era guvernator de Sibiu…) si atunci e O.K., exercitiul de PR a reusit si ne bucuram cu totii de realizarile fatoseniei sase….sau, Iohanis e, totusi, presedintele Romaniei, in functie si campanie electorala pentru al doilea mandat si tot ce se intampla la Sibiu e campanie pe bani publici (nu ca ar fi prima data…), deturnati si atunci lucrurile sunt extrem de grave…Curios cum acesti inchipuiti de vestici sibieni ii aclama pe liderii scuipati la ei, in vestul real, poate asa cum se ploconeau la Nicu Ceausescu ca lor le era bine, deturna ala camioanele cu carne si ei se indestulau in vreme ce tara suferea de foame…

    • E de iure nu si de facto. De fapt de ziua regelui e ziua Independentei Romaniei. Declaratia de Independenta citita de premierul Kogalniceanu in Parlament era nelegalizata. Ea trebuia sa ajunga la Carol pe 10 mai semnata si abia dupa ce aparea in Monitor-Romania era libera-adoca a pus punct Stambulului la razboi si bir si nu a mai fi avut de cunoscut dupa 500 de ani otomani.

  2. Lucru f mare mai mare ca unirile mica mare sau scindata pe care o visam cu basarabii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger