AcasăNewsSume uriașe date de primăria condusă de Nicușor Dan pe asistența juridică/Curtea...

Sume uriașe date de primăria condusă de Nicușor Dan pe asistența juridică/Curtea de Conturi face verificări

(sursa foto: facebook/Nicușor Dan)

Reprezentanții primăriei conduse de către Nicușor Dan urmează să dea explicații în cazul acuzației că instituția ar fi dat sume foarte mari pe asistență juridică. Curtea de Conturi va face verificări în această privință.

După ce FACIAS a semnalat, încă din luna ianuarie a acestui an, cheltuielile uriașe ale primăriei conduse de Nicușor Dan cu asistența juridică, în condițiile în care Primăria Capitalei are 62 de juriști angajați, se vor face verificări. Mai exact, situația reclamată de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului va fi verificată de către Curtea de Conturi.

„Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a fost prima organizație care a semnalat cheltuielile uriașe ale primăriei conduse de Nicușor Dan cu asistența juridică, în condițiile în care Primăria Capitalei are 62 de juriști angajați.

Curtea de Conturi a informat recent FACIAS că în cadrul misiunii de audit financiar începută pe 4 martie la Primăria Municipiului București va verifica situația reclamată de fundație încă din luna ianuarie a acestui an”, a transmis FACIAS, marți, 12 martie, într-un comunicat de presă.

FACIAS: „O sumă foarte mare care ridică mari semne de întrebare”

Situația și mai ales sumele pe care le-ar fi cheltuit Primăria Capitalei, instituția condusă de Nicușor Dan, doar în 2023, pe servicii de consultanță și asistență juridică au fost făcute publice de FACIAS. Mai mult, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a și a cerut Curții de Conturi să intervină prin efectuarea unui control.

„FACIAS a adus în atenția publică și a autorităților situația legată de administrarea nejustificată a sumelor alocate pentru servicii de consultanță și asistență juridică de Primăriei Municipiului București pentru anul 2023. Concret, primăria a cheltuit numai în 2023 suma de 17.876.228.84 lei, (echivalentul a 3,5 milioane de euro), pe serviciile avocaților, o sumă foarte mare care ridică mari semne de întrebare privind necesitatea și oportunitatea acestor contracte. De ce? Pentru că, în același timp, primăria a mai plătit și salariile a 62 de consilieri juridici. Adică încă aproape 1 milion de euro. Asta în condițiile în care, în cea mai mare parte, atribuțiile consilierilor juridici sunt aceleași cu serviciile juridice prestate de avocați și care au fost contractate de primăria condusă de Nicușor Dan.

Curtea de conturi va face control

FACIAS a înaintat o solicitare Curții de Conturi și a cerut să intervină prin efectuarea unui control asupra gestionării bugetului și a necesității direcționării fondurilor către societățile profesionale de avocați. Curtea de Conturi a răspuns solicitării și spune că va analiza aspectele semnalate chiar în cadrul misiunii de audit financiar desfășurată în perioada martie-iulie 2024 și că va trimite fundației rezultatele anchetei”, se menționează în comunicatul FACIAS transmis marți.

author avatar
Andrei Coman
285 afisari

2 COMENTARII

    • Degeaba plateste.Tot pierde in instanta cu unele firme.
      Ar trebui verificata si casa de avocatura….Hai, ANAF , mai cu talent .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger