AcasăNewsSuma uriașă cu care au dat să intre în România doi soți...

Suma uriașă cu care au dat să intre în România doi soți ucraineni

În ultimele săptămâni, în contextul izbucnirii războiului din Ucraina, nu au fost puțini ucrainenii care și-au părăsit locuințele și agoniseala, în căutarea unui refugiu din calea conflictului. Unii dintre ei ai ajuns și la noi în țară.

Recent, s-a aflat că un cuplu de ucraineni, soț și soție, au ajuns la Albița având în bagajele din mașină o sumă considerabilă – în dolari și euro, bani despre care polițiștii de frontieră spun că nu ar fi fost declarați, dar și mai multe ceasuri și bijuterii.

Ce s-a găsit la control și ce s-a întâmplat cu bunurile

Cei doi soți ucraineni au ajuns sâmbătă după-amiază la vamă. Iar acolo le-a fost verificat autoturismul. Așa au fost găsiți banii – peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro, dar și 9 ceasuri, zeci de genți, precum și bijuterii, din câte reiese dintr-un mesaj al Poliției de Frontieră, transmis duminică seară, pe Facebook. „În data de 12.03.2022, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului.

În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro).

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții de la Poliţia de Frontieră Română, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Câți ucraineni au intrat în România de la declanșarea crizei

În tot acest timp, s-au aflat cifre oficial actualizate cu privire la numărul cetățenilor ucraineni care au ajuns la noi în țară, de la începutul războiului din Ucraina. Din datele venite luni dimineață, în 14 martie, de la Poliția de Frontieră, rezultă că „în data de 13.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 71.262 de persoane, dintre care 14.475 cetăţeni ucraineni (în scadere cu 13% faţă de ziua precedentă)”.

S-a mai aflat că „pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.612 cetăţeni ucraineni (în scadere cu 8,2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 6.272 cetăţeni ucraineni (scădere cu 19,4%)”.

Și că „de la declanşarea acestei crize, până la data de 13.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 412.017 cetăţeni ucraineni”.

609 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger