AcasăNewsSuma şocantă pe care a pierdut-o Metrorex în ziua în care sindicaliştii...

Suma şocantă pe care a pierdut-o Metrorex în ziua în care sindicaliştii au făcut grevă pe şine

greva metrorexSuma şocantă pe care a pierdut-o Metrorex în ziua în care sindicaliştii au făcut grevă pe şine

Greva sindicaliştilor de la Metrorex, de vinerea trecută, a adus după sine pagube financiare incredibil de mari pentru această companie.

Metrorex a anunțat luni că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean” a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania precizează că a terminat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie.

Pierderi de 565.000 de euro într-o singură zi

După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei.

Și acestea sunt pagube provocate companiei”, se arată în comunicatul companiei.

„Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei.

Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție„, mai arată compania.

Prejudiciul, imputat greviştilor

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că prejudiciul creat în urma grevei de vineri de la metrou va fi acoperit de participanții la protest, astfel că participanților li se va reduce salariul cu o zi.

Conducerea Metrorex va stabili cine a participat și va dispune reducerea salariilor, a precizat prim-ministrul, în mesajul postat duminică pe o pagină de socializare.

Nimeni nu este mai presus de lege!”, a spus premierul.

author avatar
Andrei Ștefan
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger