AcasăNewsSuma pe care profesorii o vor încasa ca să ajute elevii să...

Suma pe care profesorii o vor încasa ca să ajute elevii să recupereze materia pierdută. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul

Sorin cimpeanuSuma pe care profesorii o vor încasa ca să ajute elevii să recupereze materia pierdută. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că personalul didactic care va participa la orele remediale vor primi 200 de lei pe lună per elev.

Oficialul a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că se alocă 30 de milioane de euro pentru plata profesorilor care fac cursuri de recuperare.

Aceste fonduri vizează elevii care nu au avut acces la orele online și cei cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru, precum și cei care nu au înțeles materia predată în online.

„În semestrul doi, suma de 30 de milioane de euro va fi alocată pentru cursuri remediale. Se vor aloca câte 200 de lei pentru fiecare elev care a avut probleme cu cursurile online, fie din cauza accesului la internet, fie din alte cauze”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Precizări despre constituirea grupului țintă vor fi făcute printr-un ordin al ministrului Educației, a spus Câmpeanu.

„În grupul țintă vor fi cuprinși elevii care au înregistrat dificultăți cu privire la procesul de învățare online, din cauza accesului dificil la internet, la echipamente IT, de asemenea elevii aflați în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru”, a declarat acesta.

Cum se fac orele remediale

„În interiorul acestor ore numite generic remediale se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate. În cazul în care un profesor a predat absolut tot, elevii au asimilat absolut tot ce a predat şi aceşti profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanţei de data aceasta şi nu pentru recuperarea pierderilor. (…) Vor putea primi bani şi aceşti profesori (n.r. care consolidează materia)”, a precizat ministrul Educației.

author avatar
Andreea Vlad
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger