AcasăNewsSultanul Erdogan, audienta la Tarul Putin

Sultanul Erdogan, audienta la Tarul Putin

In timp ce romanii inghit pe nemestecate povesti cu ALDE si PSD livrate de televiziunile direct interesate de jocurile politice dambovitene, Europa se pregateste sa primeasca poate cea mai dura lovitura a ultimilor 30 de ani. Alianta Rusia – Turcia care se pune la cale azi in Sankt Petersburg arunca in aer intregul plan UE+SUA de izolare a Moscovei.

Recep Tayyip Erdogan are nevoie de aliati puternici si cum americanii i-au intors spatele si el s-a intors cu fata spre Rasarit. De unde ii zambeste Vladimir Putin, pregatit sa dea uitarii incidentul cu doborarea bombardierului SU-24 doar ca sa-si intinda influenta si peste a doua armata din NATO. Este o lovitura extraordinara data americanilor si totodata un avertisment lansat Occidentului; acelasi Occident care nu mai departe de vara aceasta decidea prelungirea sanctiunilor economice dictate impotriva Rusiei.

„Va fi o vizita istorica. Un nou inceput. La discutiile cu prietenul meu Vladimir cred ca va fi deschisa o noua pagina in relatiile noastre bilaterale. Tarile noastre au multe lucruri de facut impreuna”. Cu aceasta ultima propozitie, care pare a fi doar inceputul dintr-o fraza ramasa nerostita pana la capat, „Sultanul” Erdogan alerteaza lumea intreaga. Ce anume trebuie sa faca impreuna Rusia si Turcia, nu stim, dar e clar ca intrevederea cu „Tarul” Putin va avea urmari mai ales asupra regiunii Marii Negre. Romania a fost avertizata pe fata de liderul de la Kremlin pentru amplasarea scutului NATO la Deveselu, in timp ce Istanbulul ne cere in continuare sa inchidem toate scolile pe care imamul Gullen le finanteaza in tara noastra.

Pana atunci, Recep Tayyip Erdogan a tinut sa arate planetei ca se bucura de sprijinul populatiei. Peste un milion de turci au iesit in strada duminica seara, raspunzand astfel apelului lansat de presedinte. Iar „Sultanul” le-a multumit cu un discurs in care a facut deseori referire la importanta pe care o au ei, cetatenii de rand, in deciziile sale politice. Printre ele, si cea referitoare la reintroducerea pedepsei cu moartea, lege pe care Tayyip Erdogan a promis sa o promulge imediat ce Parlamentul o va vota.

Dinspre Washington, nicio reactie la actiunile intreprinse de Erdogan. Americanii risca destul de mult in acest joc (baza lor de la Incirlik e in pericol!), dar o fac respectandu-si principiile. Raspunsul pentru Turcia? Gullen nu va fi extradat pentru ca asa ordona Erdogan!

  • Recep Tayyip Erdogan a cerut si primit o intrevedere cu Vladimir Putin;
  • Se trag noi granite de influenta in zona Marii Negre;
  • Peste un milion de turci au iesit in strada la Istanbul, chemati de „Sultan”;
  • Romania, tinta directa si pentru Turcia?
  • Americanii refuza in continuare sa-l extradeze pe imamul Fethullah Gullen
author avatar
Laurentiu Teodorescu
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger