AcasăNewsSulfina Barbu viseaza la un premier dat de ARD

Sulfina Barbu viseaza la un premier dat de ARD

Sulfina Barbu trage nadejdea intr-un viitor postelectoral fara Victor Ponta si USL

Sulfina Barbu rasuceste cutitul in rana USL punand la indoiala sansele lui Victor Ponta de a primi un nou mandat de premier, dupa alegerile din decembrie.

Sulfina Barbu trage nadejdea intr-un viitor postelectoral fara Victor Ponta si USL

Potrivit Sulfinei Barbu, actualul prim-ministru se confrunta cu doua probleme: aparitia in USL a unui nou ”tandem” care ”nu prea il mai apreciaza pe Victor Ponta” si apanajul constitutional al presedintelui Basescu de a desemna el premierul. Convinsa ca romanii isi vor pastra si la alegerile din 9 decembrie ”obisnuinta” de a nu da majoritatea absoluta niciunei forte politice, Barbu sustine ca exista posibilitatea ca viitorul premier sa fie de la ARD, daca dreapta inchegata in pripa in jurul PDL-ului va obtine destule voturi. Adica vreo 30%, dupa cum pomenea zilele trecuta Vasile Blaga. Concluzia trasa de Sulfina Barbu: ”Victor Ponta se autoincurajeaza cand spune ca viitorul premier va fi de la USL si ca el va ramane candidatul Uniunii pentru aceasta functie”.

Scenariu apocaliptic pentru USL

Dincolo de batul varat prin gardul USL-ului, spusele lui Barbu coincid cu scenariul insistent vehiculat pe piata, respectiv pierderea puterii de catre USL dupa scrutinul din decembrie. Situatie la care se poate ajunge, in opinia scenaristilor, pe trei cai: prin obtinerea unui scor mai mic decat 50% plus 1 de catre USL, prin destramarea USL in componentele de baza (PSD, PNL, UNPR si PC), ori prin dezertarea in bloc a unui numar semnificativ de parlamentari proaspat alesi pe listele Uniunii. Scenariul este luat in serios de o parte dintre uselisti (dovada amenintarea lui Basescu cu o noua suspendare), dar este ignorat de Victor Ponta, despre care pedelistii sustin ca prefera sa se ”autoincurajeze” cu iminenta sa desemnare postelectorala in postul de premier.

[poll id=”381″]

author avatar
Simona Badulescu
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger