AcasăNewsSulfina Barbu: Solutiile la proteste sunt politice, fac apel la opozitie sa...

Sulfina Barbu: Solutiile la proteste sunt politice, fac apel la opozitie sa dialogheze

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, marti, la Bruxelles, la dezbaterea cu tema „Democratia in Romania”, ca solutiile la protestele din Romania sunt politice, opozitia trebuind sa dialogheze cu puterea pe aceasta tema.

Barbu a raspuns acuzelor formulate de liderii opozitiei, care au reclamat ca puterea refuza dialogul si forteaza limitele democratiei, afirmand ca Guvernul a fost nevoit sa recurga la angajarea raspunderii in Parlament tocmai din cauza lipsei de dialog din partea opozitiei. Ea a precizat ca la fiecare asumare a raspunderii opozitia are la dispozitie mecanismul motiunii de cenzura, iar daca aceasta nu intruneste suficiente voturi pentru a fi adoptata, mai are la indemana un filtru democratic, anume contestarea la Curtea Constitutionala.

Barbu a mai afirmat, in replica la acuzele aduse de USL, potrivit carora Guvernul a abuzat de procedura asumarii raspunderii, ca in 2009 Executivul PDL-PSD si-a asumat raspunderea de cinci ori, iar Victor Ponta, ministru al acelui Cabinet, nu a avut nimic impotriva. Ea a explicat ca ratiunea pentru comasarea alegerilor a fost strict economica si a subliniat ca Guvernul va respecta decizia CCR. Referindu-se la protestele din tara, Barbu a afirmat ca protestatarii au dreptate, insa solutiile la revendicarile lor sunt politice.

„Noi facem apel la opozitie sa dialogam, sa identificam solutii politice. Dar pentru asta este nevoie de dialog, de prezentarea unor programe, a unor alternative”, a spus ea. Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, este prezenta, marti dupa-amiaza, pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului la dezbaterea organizata la Bruxelles de grupurile ALDE si S&D din PE privind starea democratiei din Romania, potrivit eurodeputatului PDL Petru Luhan.

De asemenea, din partea grupului PDL din PE sunt prezenti europarlamentarii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda si Petru Luhan. Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), impreuna cu socialistii (S&D), organizeaza, marti, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul „Democratia romana”, la care vor participa liderii celor doua grupuri, Guy Verhofstadt si Hannes Swoboda, si presedintii celor trei partide de opozitie din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

author avatar
Ciprian Purice
137 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger