AcasăNewsSucursalele bancilor grecesti din Romania sunt in pericol

Sucursalele bancilor grecesti din Romania sunt in pericol

Analistul Ilie Serbanescu sustine ca bancile grecesti se vor prabusi

Actiunile bancilor EFG Eurobank si ale Alpha Bank din Atena au scazut vertiginos pentru a doua zi consecutiv.  Filialele lor din Romania pot suferi un impact dramatic.

Analistul Ilie Serbanescu sustine ca bancile grecesti se vor prabusi

EFG Eurobank, care este actuionarul majoritar al Bancpost Romania,  a pierdut luni la bursa din Atena peste 14% din valoarea actiunilor sale, iar scaderea a continuat si ieri, cu circa 8%.  Actiunile Alpha Bank, partenera de fuziune a Eurobank si banca+mama a Alpha Bank Romania, au scazut luni cu 12%, iar ieri, cu inca  6%.  Cele doua banci grecesti au in portofoliu numeroase obligatiuni emise de statul elen,  care insa nu mai poate returna nici macar 30% din valoarea lor de rascumparare. Problemele prin care trec cele doua banci elene  vor afecta cu siguranta si filialele lor din Romania, respectiv Bancpost si Alpha Bank, care ar putea fi amenintate chiar de spectrul lipsei de lichiditati.

Analistii vorbesc chiar de prabusirea bancilor cu capital grecesc din Romania. „La ce va asteptati? Este clar pentru toata lumea ca prabusirea lor nu poate fi evitata. Numai sa nu se apuce statul roman sa le ajute. Mai bine sa le lase sa cada”, ne-a declarat analistul Ilie Serbanescu.

author avatar
Arpad Dobre
2.364 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule ziarist, stiti cumva ca o parte din aceste banci grecesti, depre care amintiti dumneavoastra imprumuta Statul Roman? Stiti ce ar insemna pt. Romania prabusirea a 2 banci? Este destul de ciudat ca nu amintiti nimic despre celelalte banci elene din Romania…. Ar trebui sa va fie rusine pentru articolul scris.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger