AcasăNewsSucuri sanatoase pe timpul verii

Sucuri sanatoase pe timpul verii

Benefice. Sucurile de legume si fructe sunt utile atat pentru hidratare, cat si in tratarea multor boli

Venirea verii aduce cu ea temperaturi mai mari, care determina cresterea necesarului de lichide, iar o optiune foarte sanatoasa o constituie sucurile de legume, separat sau in combinatii, ambele optiuni fiind benefice pentru organism.

Benefice. Sucurile de legume si fructe sunt utile atat pentru hidratare, cat si in tratarea multor boli

Pe langa apa, ceaiuri sau fresh-uri de fructe, terapeutii naturisti recomanda si sucurile de legume, care au un continut bogat in vitamine si nutrienti, precum si in substante indispensabile pentru organism. Procedeul de obtinere a sucurilor este relativ simplu: legumele se spala, se curata de coaja (sau se lasa necojite), apoi se introduc in storcatorul de legume si se utilizeaza sucul. Separat, pulpa stoarsa a legumelor se poate folosi in salate sau ca baza pentru supe-creme ori sosuri.

Sucul de telina

Telina cruda contine de patru ori mai mult sodiu organic decat calciu, fiind de un real folos pentru cei care au consumat multe zaharuri, paine, macaroane, orez etc. Calciul in exces imbatraneste organismul si predispune la artrita, diabet, hemoroizi, varice, pietre la fiere, rinichi etc. Prezenta sodiului organic il mentine solubil pana se elimina. Sodiul este foarte important in mentinerea fluiditatii sangelui si limfei. Lipsa lui duce la tulburari bronhice si pulmonare, agravate de fumul de tutun si imbatraneste prematur tenul, in special la femei.

Cocteil din castraveti, morcovi si sfecla

Sucul de castraveti contine sulf si siliciu, ce ajuta la cresterea parului, mai ales amestecat cu suc de morcovi, laptuca si spanac. De asemenea, sucul de castraveti contine si potasiu, sodiu, calciu, clor. Combinatia dintre sucul de castraveti, morcovi si cel de sfecla rosie ajuta simultan in ameliorarea pe termen lung a mai multor afectiuni. Cocteilul rezultat este benefic in reumatism si ajuta la eliminarea acidului uric in exces, fiind de un real ajutor si pentru rinichi, stomac, colon, precum si pentru ficat si fiere. Benefice si pentru sistemul circulator, prin reglarea presiunii sanguine, cele trei sucuri combinate pot fi utilizate si in tratamentul afectiunilor dentare, gingivale si stopeaza caderea parului si craparea unghiilor.

Suc de andive

Sucul de andive, combinat cu suc de morcovi, telina si patrunjel, este un remediu recunoscut in combaterea afectiunilor oculare. Expertii portalului terapii-naturiste.com recomanda celor care au probleme de vedere consumul a 1,5 litri din cocteilul mentionat, efectele benefice remarcandu-se in cateva saptamani. Pe de alta parte, sucul de andive amelioreaza secretia biliara si este recomandat ca adjuvant, in conbinatie cu morcovi si telina, in astm si guturai, iar in amestec cu suc de telina si patrunjel este util in anemie si tulburari cardiace.

Suc de patrunjel

Acest suc trebuie folosit cu grija, in cantitati mai mici la inceputul curelor, fiind  necesara combinarea sa cu suc de morcovi sau telina, laptuca, spanac, patrunjelul fiind intotdeauna intr-o proportie mica. Este benefic in problemele de sanatate care vizeaza tiroida, glandele suprarenale, vasele de sange (in special capilarele). De asemenea, persoanele care au pietre la rinichi scapa mai rapid de ele daca vor consuma suc sau decoct (fierbere in apa timp de 5-15 minute) de patrunjel. Sucul si decoctul  mai sunt recomandate si in cazul tulburarilor menstruale (inlatura durerea), a afectiunilor oculare (ulceratii ale corneei, cataracta, conjunctivita, afectiuni ale nervului optic etc.).

author avatar
Arpad Dobre
416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger