AcasăNewsSuccesul terapiei cu namol

Succesul terapiei cu namol

Tratamentele cu namol din centrele specializate sunt cele mai sigure remedii

Recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, namolul se bucura de aprecierea atat a pacientilor care il folosesc, dar si de cea a fizioterapeutilor care il recomanda.

Tratamentele cu namol din centrele specializate sunt cele mai sigure remedii

Curele de namol reprezinta un tratament naturist care si-a dovedit eficienta in remedierea sau vindecarea multor afectiuni. Terapia poate fi efectuata ori in  statiunile balneoclimaterice din Romania, ori pe litoral. Conform terapii-naturiste.com, plaja de actiune a acestuia se intinde de la afectiunile reumatismale si pana la afectiunile ginecologice cronice.

Indicatii

Namolul poate fi utilizat in cura externa terapeutica pentru urmatoarele afectiuni (numai dupa consultarea medicului):

Afectiuni reumatismale:

–  stari preartrozice, in care se recomanda tratamentul profilactic pentru profesiuni cu risc artrozic;

–  reumatism degenerativ, in special artroze ale coloanei si articulatiilor (se recomanda in afara perioadelor de reactivitate clinico-biologica);

–  reumatism abarticular (tendonite, periartrite, in afara perioadelor de acutizare.

Afectiuni posttraumatice:

–  sechele musculo-articulare;

–  sechele osoase.

Afectiuni ginecologice cronice:

–  anexite;

– metroanexite cronice;

–  sterilitate.

Namolul luat de la vanzatorii ambulanti, pe plaja, s-ar putea sa nu aiba niciun efect

In egala masura, arata terapii-naturiste.com, tratamentele cu namol sunt recomandate, cu succes, si in tratarea afectiunilor neurologice periferice cronice, cat si combaterea celulitei sau in cosmetica. Pe de alta parte, acelasi site avertizeaza ca namolul este complet contraindicat in tratarea afectiunilor dermatologice sau a leziunilor cutanate post traumatice.

Tipuri de proceduri

Se pot face bai in cada, folosind 10 kg de namol la 100 l de apa. Sedintele nu trebuie sa depaseasca 15-30 minute,  deoarece pielea sensibila nu va suporta usturimea apei incarcata cu minerale. O alta metoda eficienta este aplicarea de cataplasme, care consta in folosirea namolului, la temperaturi ridicate, prin ungerea pe regiuni limitate ale corpului.

Impachetarile cu namol constituie o alta metoda foarte eficienta in tratarea afectiunilor de care suferiti. Acestea se efectueaza la o temperatura 38-40 ° C, intr-un strat de 2 cm pe regiuni mai mult sau mai putin intinse. De asemenea, nu mai putin importante sunt si onctiunile cu namol. Este metoda cea mai la indemana si consta in aplicarea unui strat rece de namol, pe tot corpul sau pe zonele afectate. Dupa expunerea la soare 10-15 minute, pana aveti sezatia de “piele stransa”, dusul cu apa dulce este obligatoriu.

author avatar
National
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger