AcasăNewsSucces romanesc la CANNES: Cristian Mungiu, premiul pentru cel mai bun scenariu...

Succes romanesc la CANNES: Cristian Mungiu, premiul pentru cel mai bun scenariu cu „Dupa dealuri” – VIDEO

Nou succes romanesc la Cannes. Cristian Mungiu a castigat, duminica, la Festivalul de Film de la Cannes, premiul pentru cel mai bun scenariu, cu pelicula „Dupa dealuri/ Beyond the Hills”.

Pentru Cristian Mungiu, semnatarul scenariului (si al regiei) peliculei „Dupa dealuri”, premiat la editia din acest an a prestigiosului festival, este al doilea mare succes la Cannes, dupa trofeul, Palme d’Or, primit in 2007, pentru filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

Din distributia filmului „Dupa dealuri” fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu si Valeriu Andriuta. Pelicula „Dupa dealuri” este bazata pe fapte reale si spune povestea a doua fete, Alina si Voichita. Tinerele au crescut la orfelinat si s-au regasit dupa o perioada intr-o manastire izolata din tara. La un moment dat, Alina vrea sa plece din Romania si ar vrea sa o ia cu ea si pe prietena ei, insa Voichita nu ar vrea sa paraseasca manastirea. Alina ajunge sa il infrunte pe preotul manastirii si este dusa la spital, cei care ajung sa o ingrijeasca crezand ca este posedata de diavol.

[youtube]TuY3O-zU51M[/youtube]

393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger