AcasăNewsSubmarinul Erdogan

Submarinul Erdogan

Tunelul Eurasia este inca o victorie bifata de sultanul Recep

La volanului unui Mercedes, presedintele Turciei a demonstrat ca poate merge si pe sub mare, inaugurand primul tunel rutier construit sub stramtoarea Bosfor care leaga malurile european si asiatic.

Tunelul Eurasia este inca o victorie bifata de sultanul Recep

Aceasta noua axa rutiera, lunga de cinci kilometri,  a carei constructie a inceput in 2011, va fi deschisa publicului in 20 decembrie, a anuntat presedintele Recep Erdogan, dupa ce, alaturi de premierul Binali Yildirim si de ministrul Transporturilor, Ahmat Arslan, a traversat tunelul botezat ”Eurasia”, la volanul unei limuzine negre. Fost primar al Intanbulului, Erdogan nu este la primul mega proiect pentru capitala Turciei. El a fost la originea proiectului Marmaray, un tunel feroviar de 14 kilometri, din care 1,4 sunt sub Bosfor, lansat in 2013. In august, Erdogan a inaugurat la Istanbul un al treilea pod, Yavuz Sultan Selim, construit intr-un timp record. Nemaivorbind de faptul ca, in 2018, urmeaza sa fie livrat Istanbulului un al treilea aeroport, cu sase piste, proiectat ca, intr-o prima faza, sa gazduiasca 90 de milioane de calatori anual, apoi 150 de milioane.

author avatar
Tudor Borcea
340 afisari

1 COMENTARIU

  1. NOI NU SUNTEM IN STARE SA FACEM 40 KM DE AUTOSTRADA IAR TURCII DEJA AU REUSIT CE NU SA REUSIM NOI IN 100 DE ANI, ASTA ESTE ADEVARUL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger