AcasăNewsSubiecte la Evaluarea Națională 2023, la proba la română. Ce au avut...

Subiecte la Evaluarea Națională 2023, la proba la română. Ce au avut de rezolvat elevii

sursa foto: botosaninews.ro

Evaluarea Națională 2023 la clasa a VIII-a a început luni, 19 iunie, cu prima probă, cea scrisă la limba și literatura română. Deja s-a aflat ce subiecte le-au picat elevilor și, așadar, ce au avut de rezolvat absolvenții claselor a VIII-a care au dat examenul la limba și literatura română.

Astfel, se știe deja ce subiecte le-au picat elevilor la prima de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale 2023.

Elevii au primit la primul subiect două texte epice, iar la subiectul al doilea o caracterizare a personajului din al doilea text epic, potrivit mediafax.ro. Conform sursei citate, elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut două texte la prima vedere la subiectul 1: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” – de Octavian Paler.

La subiectul 2, elevii au avut de caracterizat, în aproximativ 150 de cuvinte, personajul Lia din textul lui Ioan Slavici.

Urmează proba la matematică

Din câte a anunțat Ministerul Educației, probele din cadrul Evaluării Naționale încep la ora 9:00. Când candidații primesc broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute, calculate după completarea casetei de identificare. Astfel, elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, la fiecare probă scrisă.

După ce elevii au susținut, luni, 19 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română, urmează cea la Matematică, ce se va da miercuri, 21 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie.

Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate miercuri, 28 iunie.

author avatar
Andrei Coman
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger