AcasăNewsSUBIECTE BAC ROMANA 2012: VEZI subiectele (varianta 4) de la proba scrisa...

SUBIECTE BAC ROMANA 2012: VEZI subiectele (varianta 4) de la proba scrisa la Bacalaureat!

(foto: gandul.info)

SUBIECTE BAC ROMANA 2012. Luni, 2 iulie, elevii care au intrat in salile de examen au primit varianta 4 de subiect, la proba de limba si literatura romana. Unul dintre subiectele de la BACALAUREAT 2012 a vizat un fragment din „Craii de curte veche”, de Mateiu Caragiale, altul un eseu pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga.

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

Subiectele de la BAC (BACALAUREAT) ROMANA 2012, trei la numar, pe care elevii le-au avut de rezolvat au presupus la priimul punct analiza unui text literar – „Craii de curte veche”, de Mateiu Caragiale – identificarea tipului de perspectiva narativa, doua motive literare gasite in fraggmentul respectiv, precum si ilustrare, cu exemple din textul dat, a doua trasaturi ale genului epic. De asemenea, elevii prezenti in sali luni, 2 iulie, la proba scrisa de BAC 2012, la romana, au avut de comentat, in maximum 100 de cuvinte, o secventa de text.

BACALAUREAT 2012, 2 iulie: Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, a inceput luni

Al doilea subiect de pe foile de examen la proba de romana scris a BACALAUREATULUI 2012 a fost redactarea unui text argumentativ, de maximum 300 de cuvinte, despre „calitatile umane”, pornind de la afirmatia lui Lucian Blaga – „Nu e de ajuns sa ai mari calitati umane, trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost”, respectnd anumite cerinte.

Al treilea subiect de la BAC ROMANA 2012 le cerea elevilor inscrisi la proba de limba si literatura romana, scris, din cadul BACALAUREATULUI 2012, sa redactee un eseu de doua-trai pagini, in care sa prezinte „tema si viziunea despre lume” intr-un text poetic studiat, apartinand poetului Mihai Eminescu.

(foto: gandul.info)
(foto: gandul.info)

 

18.887 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger