AcasăNewsSUA vor expulza „milioane de migranți”  ilegali „la fel de repede cum...

SUA vor expulza „milioane de migranți”  ilegali „la fel de repede cum vin”

Statele Unite vor începe expulzarea „a milioane” de persoane fără documente care au venit ilegal în Statele Unite, a ameninţat pe Twitter Donald Trump.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> președintele Statelor Unite Sursa foto Twitter

 Migranții care nu îndeplinesc condițiile șederii legale în SUA vor „fi trimişi înapoi la fel de repede cum vin”, a mai promis președintele american.

Liderul de la Casa Albă și-a lansat marți campania pentru un nou mandat prezidențial, ceea ce face de înțeles motivația care stă la baza postării sale cu caracter naționalist. Cu atât mai mult cu cât, în ultimele luni, SUA se confruntă cu un aflux de imigranţi provenind din ţări sărace ale Americii Centrale, afectate de violenţe ale grupărilor infracționale.

În căutare de soluții pentru această problemă, Trump a adăugat că Guatemala este „pregătită să semneze un acord” potrivit căruia imigranţii care intră pe teritoriul său vor fi obligaţi să ceară statutul de refugiaţi acolo şi nu în Statele Unite. Donald Trump a vorbit despre o „invazie” şi a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile administraţiei sale.

Pentru 2019, ajutoarele prevăzute iniţial, în valoare de 370 de milioane de dolari, vor fi direcționate „altor pritorităţi de politică externă”, a anunţat Departamentul de Stat, echivalentul Ministerului Afacerilor Externe în sistemul politic european. Administraţia Trump a suprimat deja, în martie, ajutoare destinate „Triungiului din Nord” din care fac parte El Salvador, Guatemala şi Honduras, la solicitarea preşedintelui republican, care le acuză că nu fac „nimic” pentru a împiedica imigranţii să vină în Statele Unite, în logica Trump în care țările din zona respectivă trebuie să îndeplinească rolul de tampon care să absoarbă fluxurile de oameni.

Mexicul a adoptat măsuri în vederea aplicării unor taxe vamale punitive şi urmează să încheie desfăşurarea a 6.000 de soldați din Garda Naţională la frontiera cu Guatemala, unul dintre angajamentele pe care Mexicul şi le-a asumat în vederea opririi imigraţiei ilegale către Statele Unite.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
158 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand s-a facut experimentul din Philadelphia americanii nu au banuit 1 minut ca o sa dispară atatea vapoare si o sa apara altele dupa decenii cu 15 tone de cocaina record mondial.Probabil ca o sa apara intr-o zi vapoare cu bani gratis…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger