AcasăNewsSUA trimite 5.000 de luptatori Al Qaida in Siria

SUA trimite 5.000 de luptatori Al Qaida in Siria

Mujahedinii Al Qaida au experienta pe fronturile din Afganistan si nordul Africii

Nimic nu e nou sub soare. Cel mai bun razboi e cel in care dusmanii tai se lupta intre ei, de la Sun Tzu citire. SUA a incheiat o intelegere cu Al Qaida sa-l dea jos pe Bashar al Assad.

Mujahedinii Al Qaida au experienta pe fronturile din Afganistan si nordul Africii

Un locotenent al lui Osama Bin Laden, pe nume Tariq al Fadhli, a declarat ca va trimite 5.000 de luptatori in Siria, pentru a inlatura regimul lui Bashar al Assad.

Recrutarea, in Zanzibar si Jaar

Tariq alFadhli a luptat alaturi de Osama Bin Laden in Afganistan, iar acum e liderul frontului jihadic din sudul Yemenului. Acesta a declarat pentru cotidianul Al Alam ca a incheiat un acord cu SUA si Arabia Saudita ca sa trimita mujahedinii, via Turcia, pentru a rasturna regimul lui Bashar al Assad. „Recrutarea” se va face in Zanzibar si Jaar, sudul Yemenului, si „va include luptatori din orice miscare afiliata la Al Qaida, care doreste inlaturarea regimului lui Bashar”, dupa cum a subliniat al Fadhli.

„Adeptii Shariei”

Batalionul „Adeptii Shariei” se vor uni pe teritoriul Siriei cu ceilalti jihadisti veniti din Libia, Irak si Turcia odata cu „ajutorul” NATO pentru rebelii sirieni, dupa cum se arata intr-un raport publicat de The Guardian, la 30 iulie. Desi Barack Obama s-a angajat sa ofere doar „ajutor neletal” rebelilor sirieni, batalioanele de jihadisti fac prapad cu „acordul” SUA. Insa New York Times dezvaluia ca CIA ii inarmeaza la greu pe luptatori la frontiera Turcia-Siria, cu arme platite de Arabia Saudita si Qatar. Tariq alFadhli s-a format ca mujahedin in Arabia Saudita si s-a stabilit in provincia yemenita Abyan. Autoritatile din Yemen il considera „unul dintre cei mai periculosi teroristi”.

author avatar
Adina Mutar
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger