AcasăNewsSUA trimit parașutiști din Brigada 82 Aeropurtată în coasta Rusiei! Ce misiune...

SUA trimit parașutiști din Brigada 82 Aeropurtată în coasta Rusiei! Ce misiune au temuții luptatori americani – VIDEO

SUA trimit parașutiști din Brigada 82 Aeropurtată în coasta Rusiei! Ce misiune au temuții luptatori americani - VIDEO / Foto; printscreen

Militarii Brigăzii 82 aeropurtate a Statelor Unite au ajuns în Polonia. Aceștia se vor implica în instruirea militarilor ucraineni.

Aceasta, potrivit ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, care s-a întâlnit cu militarii americani în weekend.

„Ne mișcăm mai repede pentru a ajuta Ucraina”

„Am petrecut dimineața cu Brigada 82 aeropurtată, parte a Statelor Unite, care încearcă să ajute Ucraina să se protejeze”, a scris Bridget Brink pe Twitter, scrie Silkway News.

„După cum a spus Lloyd Austin (secretarul Apărării) , suntem hotărâți să depunem mai multe eforturi și să ne mișcăm mai repede pentru a oferi asistența de care Ucraina are nevoie pentru lupta pe teren. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat acestei misiuni importante”, a adăugat ea, însoțindu-și comentariile cu o fotografie a militarilor americani.

Unde anume a fost făcută poza, nu este raportat, dar în fotografie se poate vedea pe o ușă inscripția în poloneză „Wejš” („Intrare) în divizia 82 aeropurtată – uniunea tactică a armatei americane, care există din 1917.

Această unitate a fost ultima care a părăsit Afganistanul în august 2021, încheind de fapt misiunile aliaților NATO în această țară.

author avatar
Tudor Borcea