AcasăNewsSUA transformă Taiwanul în cel mai mare depozit de arme al său...

SUA transformă Taiwanul în cel mai mare depozit de arme al său din Asia! / Rachete de 10 mld. $ în coasta Chinei

armeSUA transformă Taiwanul în cel mai mare depozit de arme al său din Asia! / Rachete de 10 mld. $ în coasta Chinei / foto: Twitter @frederickcheng5

Oficialii americani își intensifică eforturile pentru a construi un depozit uriaș de arme în Taiwan, după ce au studiat exercițiile navale și aeriene ale armatei chineze efectuate recent în jurul insulei, potrivit New York Times.

Exercițiile au arătat că, probabil, China ar bloca insula înainte de a încerca o invazie, iar Taiwanul ar trebui să reziste în fața atacului până când Statele Unite sau alte națiuni vor interveni, dacă vor decide să facă asta, spun actuali și foști oficiali americani.

SUA vând arme Taiwanului

Dar efortul de a transforma Taiwanul într-un depozit de arme se confruntă cu provocări. Statele Unite și aliații săi au acordat prioritate trimiterii de arme în Ucraina, ceea ce reduce stocurile acelor țări, iar producătorii de arme sunt reticenți în a deschide noi linii de producție fără un flux constant de comenzi pe termen lung.

Și nu este clar cum ar putea reacționa China dacă Statele Unite accelerează transporturile de arme către Taiwan, o insulă democratică, autonomă, despre care Beijingul pretinde că este teritoriu chinez.

Oficialii americani determină cantitatea și tipurile de arme vândute Taiwanului spunând oficialilor taiwanezi și producătorilor americani de arme că vor respinge comenzile pentru unele sisteme mari în favoarea unui număr mai mare de arme mai mici și mai mobile.

Livrarea de arme către Taipei, îngreunată din cauza Ucrainei?

Administrația Biden a anunțat pe 2 septembrie că a aprobat al șaselea pachet de arme pentru Taiwan – o vânzare de 1,1 miliarde de dolari care include 60 de rachete antinavă de tip Harpoon. Oficialii americani discută, de asemenea, despre modul de simplificare a procesului de vânzare și livrare.

Președintele Biden a declarat luna trecută că Statele Unite „nu încurajează” independența Taiwanului, adăugând: „Aceasta este decizia lor”. Din 1979, Washingtonul a avut o politică de a asigura Beijingul că nu sprijină independența. Însă ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat într-un discurs la Asia Society luna trecută că Statele Unite subminează această poziție „prin schimburi oficiale repetate și vânzări de arme, inclusiv multe arme ofensive”.

Armata Populară de Eliberare a Chinei a efectuat exerciții în august cu nave și avioane de luptă în zonele apropiate de Taiwan. De asemenea, a lansat rachete balistice în apele de pe coasta Taiwanului, dintre care patru au trecut peste insulă, potrivit Japoniei.

Armata chineză a acționat după ce Nancy Pelosi, președintele Camerei Deputaților, a vizitat Taiwan. Dar chiar și înainte de asta, oficialii americani și taiwanezi au examinat mai îndeaproape potențialul unei invazii, deoarece invazia Rusiei în Ucraina făcuse posibilitatea să pară mai reală.

Statele Unite nu ar putea reaproviziona Taiwanul la fel de ușor ca Ucraina, din cauza lipsei de rute terestre din țările vecine. Scopul acum, spun oficialii, este să se asigure că Taiwanul are suficiente arme pentru a se apăra până la sosirea ajutorului.

author avatar
Andreea Vlad
354 afisari

8 COMENTARII

  1. Razboaiele sunt mana cereasca pentru fabricantii de arme !,America e unul din primii exportatori mondiali de armament si munitie ,iar cand stocurile sunt mari si invechite
    solutia e gata -se fabrica la comanda un alt conflict !.
    SUA O CAUTA CU LUMANAREA !,mereu geereaza razboaie si se razboieste prin interpusi ,vezi Ucraina ,poate maine Taiwanul !.

  2. Domnul Xi ,daca mai sta cu fundul in doua luntre,s-ar putea sa si-o ia in Taiwan.Plus ca trebuie sa se roage sa nu cada Rusia caci va ramane singur in fata sacalilor anglo saxoni.Si nu il vad bine.

  3. China i se rupe de drogati are India Rusia si Nord Corea care este a patra armata din lume ,Victorie pentru BRICS

  4. Ei! ce v-am spus Batranul Biden mincinosul cu fiul ,,mort in Irak este mai rau ca Putin !

  5. China si Rusia asteapta rezultatele alegerilor din SUA care sunt in noiembrie . Este sigurul motiv pentru care nu au declansat inca razboiul .Totul depinde de republicani , daca vor sau nu un razboi mondial .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger