AcasăNewsSUA: Spionarea UE este justificata

SUA: Spionarea UE este justificata

John Kerry considera ca SUA trebuie sa colecteze informatii despre oricine

Scandalul iscat de descoperirea actiunii Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din SUA, de spionare a ambasadei UE de la Washington l-a lasat rece pe seful displomatiei americane.

John Kerry considera ca SUA trebuie sa colecteze informatii despre oricine

Dupa toata tevatura iscata de descoperirea microfoanelor si a altor dispozitive de monitorizare a activitatii ambasadei UE din SUA, autoritatile de la Bruxelles s-au vazut indreptatite sa ceara socoteala administratiei de la Washington. Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schultz, a avertizat ca daca acest lucru se confirma, este vorba despre un scandal nemaiintalnit. „Acest lucru va dauna in mod considerabil relatiilor intre UE si Statele Unite”, a atras atentia Schultz. Replica americanilor?  „Cautarea de informatii despre alte tari nu este neobisnuita”, a spus seful diplomatiei SUA, John Kerry.

El a refuzat sa comenteze scandalul iscat de acuzatiile la adresa SUA, desi presa germana a prezentat detalii ale acestei actiuni de spionaj, dupa ce a primit informatii de la fostul consultant NSA, Edward Snowden, in prezent cel mai cautat fugar al planetei.

author avatar
Arpad Dobre
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger