AcasăNewsSUA: Spionarea UE este justificata

SUA: Spionarea UE este justificata

John Kerry considera ca SUA trebuie sa colecteze informatii despre oricine

Scandalul iscat de descoperirea actiunii Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din SUA, de spionare a ambasadei UE de la Washington l-a lasat rece pe seful displomatiei americane.

John Kerry considera ca SUA trebuie sa colecteze informatii despre oricine

Dupa toata tevatura iscata de descoperirea microfoanelor si a altor dispozitive de monitorizare a activitatii ambasadei UE din SUA, autoritatile de la Bruxelles s-au vazut indreptatite sa ceara socoteala administratiei de la Washington. Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schultz, a avertizat ca daca acest lucru se confirma, este vorba despre un scandal nemaiintalnit. „Acest lucru va dauna in mod considerabil relatiilor intre UE si Statele Unite”, a atras atentia Schultz. Replica americanilor?  „Cautarea de informatii despre alte tari nu este neobisnuita”, a spus seful diplomatiei SUA, John Kerry.

El a refuzat sa comenteze scandalul iscat de acuzatiile la adresa SUA, desi presa germana a prezentat detalii ale acestei actiuni de spionaj, dupa ce a primit informatii de la fostul consultant NSA, Edward Snowden, in prezent cel mai cautat fugar al planetei.

author avatar
Arpad Dobre
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger