AcasăNewsSUA si Rusia au intrat in Al Doilea Razboi... Rece

SUA si Rusia au intrat in Al Doilea Razboi… Rece

Intalnirea G8, care s-a desfasurat in Irlanda de Nord, a reusit sa formeze „oficial” doua tabere distincte: Rusia si restul de sapte tari participante!

„Marul discordiei” a fost, bineinteles, Siria, element foarte important in strategiile energetice pe termen lung, in care sunt implicate UE, Turcia, Israelul, Federatia Rusa si tarile din Golf.

Putin si Obama au declansat al doilea razboi rece la summitul G8
Obama
Putin

NATO a livrat armament greu Armatei Siriene Libere

In Irlanda de Nord s-au reunit SUA, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Canada, Japonia si Rusia. Prin prisma razboiului din Siria, este lesne de inteles de ce, la sfarsitul summitului, G8 s-a divizat in G7 plus 1. Putin nu vrea sa renunte la gazele lui Bashar  (din Mediterana) sub nicio forma. Analistii politici cred ca nu mai e loc de vreo conferinta de pace in iulie, din moment ce relatiile dintre SUA si Rusia, „sponsorii” acesteia, au fost descrise ca „deep freeze”!  In timpul discutiilor din Irlanda de Nord, pe „teren”, Bashar al-Assad a continuat sa-si  pozitioneze trupele pentru asaltul asupra orasului Alep. Iar NATO a inceput livrarile de armament catre Armata Siriana Libera. Luni seara si marti dimineata, 27 de avioane au aterizat in Turcia si Iordania, incarcate cu rachete antitanc, lansatoare de rachete si mitraliere antiaeriene, pentru apararea orasului Alep.

Romania, intre „blocuri”

Luni, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au intalnit cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev. Marti, Vasile Soare a primit OK-ul de la comisiile parlamentare pentru postul de ambasador al Romaniei la Moscova, ocazie cu care a declarat ca dinspre partea rusa exista „o deschidere crescuta” fata de tara noastra, iar o evolutie pozitiva a relatiilor ar putea rectifica pretul gazelor! Tot marti, seful CIA, John O. Brennan, s-a intalnit cu presedintele si premierul Romaniei. Ce sa zicem? Nu zicem nimic, ca prea ne aduce aminte de „Blocul rasaritean” si „Blocul occidental” de pe vremea celuilalt Razboi Rece. Numai ca, acum, Romania se joaca intre „blocuri”.

author avatar
Adina Mutar
1.009 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger