AcasăNewsSUA si Israelul au virusat programul nuclear iranian

SUA si Israelul au virusat programul nuclear iranian

Said Jalili a spus ca exista o fatwa impotriva armelor nucleare

Statele Unite si Israelul au dezvoltat sofisticatul virus informatic Flame, pregatind un sabotaj cibernetic menit sa incetineasca abilitatea Iranului de a dezvolta arma nucleara.

Said Jalili a spus ca exista o fatwa impotriva armelor nucleare

Flame a fost rezultatul unei cooperari intre Agentia americana de Securitate Nationala (NSA), CIA si armata israeliana.

Razboi cibernetic impotriva Iranului

The Washington Post, citand „oficiali occidentali”, dezvaluie ca programul a cartografiat si monitorizat retelele de computere ale Iranului, incluzand si programe de distrugere, ca virusul Stuxnet, pentru a produce defectiuni echipamentelor iraniene de imbogatire a uraniului, relateaza Washington Post. Primele informatii despre Flame au aparut luna trecuta, dupa ce Iranul a detectat o serie de atacuri cibernetice asupra industriei sale petroliere. De data asta, iese la iveala prima campanie de sabotaj cibernetic impotriva unui stat. „Flame si Stuxnet sunt elemente ale unui asalt mai larg, care continua si in prezent”, au dezvaluit sursele citate de The Washington Post.

Lege sfanta impotriva armelor nucleare

La negocierile privind programul nuclear iranian, care s-au desfasurat la Moscova, a mai iesit la iveala un detaliu extrem de important. Negociatorul sef pentru dosarul nuclear iranian, Said Jalili, a precizat ca liderii religiosi din Iran au dat o fatwa – lege sfanta – prin care se interzice fabricarea de arme de distrugere in masa, o garantie suprema pentru musulmani. Si ca sa nu mai existe nicio banuiala, Jalili a precizat ca uraniul imbogatit cu 20% este necesar pentru tratarea a peste un milion de oameni bolnavi de cancer. Iranul nu are nimic impotriva sa renunte la imbogatirea uraniului, in care caz acesta sa fie furnizat de alte tari, pentru scopuri medicale!

author avatar
Adina Mutar
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger