AcasăNewsSUA si Europa, intr-un nou impas

SUA si Europa, intr-un nou impas

Oficialii FMI, in frunte cu Chiristine Lagarde, sceptici in privinta estimarilor privind cresterea economica

Vesti rele dinspre FMI. Fondul a revizuit in scadere previziunile privind cresterea economica atat in zona Euro cat si in Statele Unite.

Oficialii FMI, in frunte cu Chiristine Lagarde, sceptici in privinta estimarilor privind cresterea economica

Pe fondul crizei datoriilor si a problemelor economice grave cu care se confrunta Statele Unite, FMI considera ca estimarile initiale au fost mult prea optimiste fata de ce urmeaza sa vina. Cel putin asa reiese dintr-un draft al raportului World Economic Outlook, pe care oficialii Fondului Monetar International il vor prezenta pe 20 septembrie.  Astfel, potrivit documentului, in 2011economia in zona euro va creste cu 1,9% fata de 2,0%, in timp ce in 2012 estimarea a fost redusa de la 2,0% la 1,6%. In ceea ce priveste Italia si Spania, FMI vede un avans economic mai redus in acest an, de 0,8 respectiv 0,7 la suta, iar pentru anul viitor de 0,7 respectiv 1,3 la suta, in ambele cazuri cu 0,3 la suta sub prognoza anterioara.

Chiristine Lagarde

Totodata, Fondul Monetar International a reviziuit in scadere si previziunile de crestere economica pentru Statele Unite, de la 2,5 la 1,6 la suta in 2011 si de la 2,7 la 2 ,0 la suta pentru 2012. In plus, expertii FMI sustin ca Rezerva Federala ar trebui sa ia in calcul adoptarea unor noi masuri neconventionale care sa sustina economia. Raportul vine practic sa sustina declaratiile facute deunazi de sefa Fondului, Christine Lagarde, care a averitizat ca ne aflam intr-o faza noua, periculoasa.”Riscam sa asistam la deraierea revenirii economice fragile. Deci trebuie sa actionam acum”, a mai precizat Lagarde.

author avatar
Adelina Ionicel
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger