AcasăNewsSUA pregatesc o bomba speciala pentru Iran

SUA pregatesc o bomba speciala pentru Iran

Specialistii de la Boeing considera ca MOP-ul actual nu va reusi sa penetreze facilitatile subterane iraniene

Facilitatile nucleare ale Iranului ar fi fost atacate de mult, dar se pare ca aliatii nu au cu ce. Le trebuie o bomba cu putere mare de penetrare.

Specialistii de la Boeing considera ca MOP-ul actual nu va reusi sa penetreze facilitatile subterane iraniene

Pentagonul a ajuns la concluzia ca bombele lor „traditionale”, inclusiv cele anti-buncar, nu au puterea necesara sa ajunga in „miezul” facilitatilor nucleare iraniene. Acestea sunt superfortificate in subterane. Cea mai masiva bomba americana, Massive Ordnance Penetrator (MOP), de 14 tone, a fost fabricata special pentru facilitatile nucleare iraniene si nord-coreene, dar ultimele teste au aratat ca nu este capabila sa penetreze roca muntelui si scuturile de protectie, din beton armat si otel, care apara facilitatile subterane de la Fordow. Pentagonul a cerut Congresului o suplimentare de venit cu inca 82 de milioane de dolari, pentru a mari puterea de distrugere a MOP-ului.

Pana acum, Departamentul Apararii a comandat la Boeing Co.  fabricarea a 20 de bombe MOP , in valoare de peste 330 de milioane de dolari. Ministrul Apararii, Leon Panetta, a admis, intr-un interviu la The Wall Street Journal, ca este posibila bombardarea „in curand” a unor  facilitati nucleare subterane iraniene, cand MOP va fi capabila sa le penetreze. „Inca lucram la asta, dar suntem aproape”, a marturisit Panetta. Israelul, enervat de amanarile americanilor, a anuntat ca are bombe anti-buncar foarte penetrante si nu trebuie sa mai astepte bomba speciala a americanilor.

author avatar
Adina Mutar
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger