AcasăNewsSUA o aburesc cu RussianGate

SUA o aburesc cu RussianGate

Jeff Sessions, unul din cei mai apropiati oameni ai lui Trump

Ministrul american al Justitiei, Jeff Sessions, a dezmintit ferm acuzatiile potrivit carora a avut legaturi cu Rusia in timpul campaniei electorale a lui Donald Trump, anul trecut, calificandu-le drept ”minciuni socante si detestabile”.

Jeff Sessions unul din cei mai apropiati oameni ai lui Trump

In cursul audierilor in Comisia de informatii a Senatului, Sessions a dezmintit si faptul ca a avut o a treia intalnire cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, in timpul campaniei din 2016.  ”Absolut nimic nepotrivit nu s-a produs” anul trecut in cursul celor doua intalniri ale lui, in calitate de senator, cu diplomatul rus, a declarat Sessions, dupa ce a jurat sa-si apere ”onoarea” in fata ”acestor alegatii calomnioase si false”. Eminenta cenusie si apropiat al lui Trump, procurorul general Sessions s-a recuzat in ancheta RussianGate, mai ales ca a fost si consilier de campanie al actualului presedinte american. Dar s-a recuzat in martie, in conditiile in care a devenit ”Attorney General” in februarie.

Alba-neagra cu seful FBI

Un al doilea punct pentru care Sessions era asteptat de Comisie priveste o intalnire din 14 februarie la Casa Alba in urma careia Trump i-a cerut sefului FBI pe atunci, James Comey, sa abandoneze ancheta rivindu-l pe fostul consilier de securitate prezidential, Michael Flynn, democratii acuzandu-l pe Trump ca a incercat sa obstructioneze justitia. Dupa intalnire, Comey a declarat ca s-a dus la Sessions cerandu-i sa se interpuna intre el si presedinte pentru a impiedica orice ingerinta politica in RussianGate. Dar Sessions l-a contrazis pe Comey si a minimalizat declaratiile acestuia. El si-a exprimat si increderea ca fostul sef al FBI a inteles si va respecta regulile Departamentului de Justitie privind comunicarea cu Casa Alba in legatura cu ancheta privind ingerintele Rusiei. In acelasi timp a mai declarat ca a fost ”inadecvat” faptul ca James Comey a dezvaluit continutul discutiilor avute cu Trump. Urmare a demiterii lui Comey, ancheta RussianGate a fost incredintata procurorului special Robert Mueller, in care Sessions a declarat ca ”are incredere”. Insa pe parcursul audierii Sessions s-a refugiat in prerogativele legate de functia sa care-i permit sa nu dezvaluie detalii ale discutiilor lui cu Trump. In ciuda unor zvonuri aparute luni potrivit carora Trump ar intentiona sa-l demita pe Mueller, Casa Alba a dezmintit, ieri, acest lucru.

author avatar
Tudor Borcea
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger