AcasăNewsSUA loveste ISIS la portofel

SUA loveste ISIS la portofel

Americanii vor sa-i taie lui Abu Bakr al-Baghdadi tevile de petrol si antichitati

Departamentul de Stat a anuntat, marti, ca aceasta suma de bani va fi oferita oricui va fi in masura sa ofere informatii care se permita destructurarea schemelor de finantare ale gruparii jihadiste, in special in urma vanzarilor de petrol si antichitati siriene.

Americanii vor sa-i taie lui Abu Bakr al-Baghdadi tevile de petrol si antichitati

”Este vorba in principal de informatii susceptibile sa sparga schema vanzarilor de petrol si de antichitati, care aduc profit important ISIS. Potrivit Departamentului de Stat, jihadistii castiga milioane de dolari din vanzarea hidrocarburilor si obiectelor de arta  antice din Siria si Irak. Departamentul a subliniat ca aceasta masura a fost introdusa in premiera. Potrivit datelor CIA, peste 30.000 de persoane din 80 de tari s-au alaturat ISIS, inclusiv din motive economice si nu numai religioase, grupare acuzata de ONU, SUA, UE si de Liga Araba de crime impotriva umanitatii, crime de razboi, epurare etnica si genocid.

Peste 100 de combatanti ai Statului Islamic, trimisi in Turcia

Gruparea terorista a decis organizarea unei serii de atentate pe teritoriul Turciei, care participa la lupta impotriva jihadistilor, a declarat pentru Sputnik o sursa din randul armatelor kurde in Siria. Daca Ankara continua politica sa, o serie de atentate vor avea loc in diferite orase turcesti. ”Urmare a deciziei liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, o suta de combatanti au fost trimisi din Siria in Turcia (…)Printre combatanti se afla noua comandanti ISIS, pentru ca este prevazut ca fiecare divizie, formata din 12 oameni, sa fie coordonata de un comandant”, a indicat sursa.

author avatar
Tudor Borcea
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger