AcasăNewsSUA l-au pus pe Bashar la zid

SUA l-au pus pe Bashar la zid

Intalnirea de la Geneva privind organizarea conferintei de pace in Siria s-a incheiat abrupt, dupa runda SUA-Rusia. „Buba” a fost Bashar al-Assad, pe care americanii il vor plecat, iar rusii ba!

Ambasadoarea americana la ONU, Samantha Power, a anuntat ca Statele Unite nu cred nici macar in corectitudinea inventarului armelor chimice declarat de regimul de la Damasc.

Samantha Power l-a numit pe Bashar „omul care-si gazeaza poporul”
Samantha Power

Assad, „un om care isi gazeaza poporul”

SUA continua sa verifice exactitatea raportului cat si programul de distrugere a acestui arsenal. „Ramane inca mult de lucru pentru a ne asigura ca lista amplasamentelor oficiale transmisa de Guvernul sirian este completa si ca procesul, in special faza de distrugere, este pe drumul cel bun. Dupa ani de relatii cu acest regim, ani de minciuni in alte contexte si, bineinteles, o multime de promisiuni nerespectate in decursul acestui razboi, SUA raman sceptice”, a subliniat Samantha Power. Acesta a fost avertismentul. Apoi a urmat „bomba”: „Un om care isi gazeaza poporul, care foloseste rachete Scud si toate formele de teroare impotriva poporului sau, nu este potrivit sa-l guverneze. Eliminarea arsenalului chimic nu se poate substitui determinarii de a opri violentele ce au cuprins tara”.

Lavrov: „Nu va mai amagiti cu o interventie straina”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a exprimat si el punctul de vedere in stil rusesc: „Credem ca e necesar sa se renunte odata pentru totdeauna la iluziile unei posibile „taieri a nodului sirian” printr-o interventie militara straina si prin scheme si operatiuni nerealiste planuite in afara pentru a schimba autoritatile de drept”. Cam asa s-a desfasurat dialogul extrem de scurt intre SUA si Rusia, pe tema organizarii conferintei de pace in Siria. Urmatoarea runda, tot intre cele doua, sub auspiciile ONU, a fost anuntata pentru 25 noiembrie.

author avatar
Adina Mutar
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger