AcasăNewsSUA isi muta distrugatoarele mai aproape de Coreea de Nord

SUA isi muta distrugatoarele mai aproape de Coreea de Nord

Distrugatorul USS Fitzgerald si suita sa, mai aproape de Coreea de Nord

USS Fitzgerald, dotat cu interceptoare Aegis, plus suita de nave care-l deservesc, este doar primul distrugator care a fost mutat mai aproape de Coreea de Nord.

Sambata, Coreea de Nord s-a declarat in stare de razboi cu statul vecin, Coreea de Sud, unde americanii au dus deja o flota de avioane F-22 Raptor, pentru „exercitii” comune.

Distrugatorul USS Fitzgerald si suita sa, mai aproape de Coreea de Nord

„Una pe zi”, de la Coreea de Nord

Duminica, s-a mai pus un pai pe foc, Coreea de Nord anuntand ca arsenalul nuclear al tarii constituie „viata natiunii” si nu ar renunta la acesta nici pentru miliarde de dolari. Si ca sa fie si mai tare, luni a anuntat ca va reporni un reactor nuclear inchis in 2007 si care va fi folosit inclusiv pentru imbogatirea uraniului in scopuri militare. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a avertizat marti Coreea de Nord ca s-a intins cu „gluma”. „Amenintarile nucleare nu sunt o joaca”, a spus Ban Ki-moon. „In calitate de secretar general al ONU, este datoria mea sa impiedic razboiul si sa caut pacea. Este de asemenea responsabilitatea mea sa spun ca actuala criza a ajuns deja prea departe”. Si-a facut datoria si a spus-o. Poate va avea mai mult ecou ca in Siria.

Presedintele sud-coreean, Park Geun-Hye, a declarat ca ia foarte in serios amenintarile Coreei de Nord si a luat masuri pentru a raspunde oricarui atac. Purtatorul de cuvant al casei Albe, Jay Carney, pe de alta parte, a iesit si el cu o declaratie, anume ca, in ciuda declaratiilor belicoase, armata nord-coreeana nu a facut nicio miscare de trupe, asa cum s-a putut observa din satelit. Deci, pana la urma, e de joaca sau e serioasa problema?!

author avatar
Adina Mutar
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger