AcasăNewsSUA-Iran se joacă de-a dronele. Americanii au mai doborât una

SUA-Iran se joacă de-a dronele. Americanii au mai doborât una

Statele Unite (SUA) susțin că au doborât o a doua dronă iraniană, la 18 iulie, în Strâmtoarea Ormuz, potrivit comandantului forţelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM), alertează AFP. 

„Ca întotdeauna, era o situaţie tactică complexă. Noi credem că două drone au fost (ţintite) cu succes”, a declarat generalul Kenneth McKenzie într-un interviu acordat în Siria postului CBS. „Suntem siguri că am distrus o dronă, este posibil să fi distrus o a doua”, a precizat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joia trecută (18.07.2019) că o navă americană, USS Boxer, a distrus, deasupra Strâmtorii Ormuz, o dronă iraniană care se apropia periculos, ceea ce Teheranul a dezminţit, catalogând acest anunţ „afirmaţii delirante şi fără fundament”. Donald Trump a respins negarea iraniană, însă Pentagonul nu a difuzat vreo imagine de la incident. O regiune strategică în aprovizionarea mondială cu petrol, Golful Persic traversează o nouă perioadă de turbulenţe. Aceste turbulenţe sunt legate de o exacerbere a tensiunilor între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală americană din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear american.

Din mai, sabotaje şi atacuri ale unor nave la Golful Persic imputate de Statele Unite Iranului, care a dezminţit, precum şi distrugerea unor drone au crescut tensiunile. Cu toate astea, faptul că lucrurile nu merg mai departe cu niciun preț, în ciuda faptului că Trump a spus că a anulat un atac cu rachete asupra unor baze din Iran săptămânile trecute. Deci putem sta liniștiți.

Pentru detalii, citiți și  „SUA și Iran trec razant pe lângă război. Trump a aprobat bombardarea mai multor ținte”, precum și „Armata americană își ia revanșa în fața Iranului”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vreti sa spuneti ca daca o drona face poze unui obiectiv militar ea poate sa se intoarca linistita la baza?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger