AcasăNewsSUA inarmeaza cu drone Irakul impotriva insurgentilor Al Qaida

SUA inarmeaza cu drone Irakul impotriva insurgentilor Al Qaida

Statele Unite au livrat Irakului rachete si ii vor furniza avioane fara pilot pentru a fi folosite impotriva insurgentilor din frontul „Statul Islamic din Irak si Levant”, avand legaturi cu Al Qaida.

The New York Times a publicat ca 75 de rachete de tip Hellfire au fost livrate saptamana trecuta. Departamentul de Stat a confirmat ca un numar de rachete de tip Hellfire au fost efectiv furnizate „recent” Bagdadului, in cadrul „sustinerii Statelor Unite fata de Irak in lupta impotriva terorismului si in baza acordului-cadru strategic dintre cele doua tari”.

Principalele tinte vizate sunt taberele de insurgenti apartinand frontului Statul Islamic din Irak si Levant (SIIL), afiliat Al-Qaida, aflate in desertul Al-Anbar. SIIL este frontul care a pus in umbra Al Nusra in Siria, dar care s-a „remarcat” prin atacarea, in primul rand, a depozitelor de arme apartinand Armatei Siriene Libere (ASL), si prin rapirea unor comandanti de brigazi ai ASL din nordul Siriei. SUA va livra Irakului, pentru a anihila taberele SIIL, zece avioane fara pilot de tip ScanEagle, pana in martie, plus informatii privind localizarea exacta a acestor tabere.

author avatar
Adina Mutar
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger