AcasăNewsSUA, in topul comertului cu armament

SUA, in topul comertului cu armament

Statele Unite isi consolideaza dominatia pe piata mondiala de armament

Statele Unite, Rusia si China sunt cei mari vanzatori de armament din lume, potrivit unui studiu al Institutului international SIPRI de la Stockholm.

Statele Unite isi consolideaza dominatia pe piata mondiala de armament

Industria de armament americana si-a intarit in ultimii ani dominatia mondiala, in timp ce Europa se afla in pierdere de viteza la acest capitol, noteaza 20 Minutes si AFP, potrivit acestui studiu, care cuprinde perioada 2011-2015 si subliniaza marile tendinte mondiale in domeniu, in special o crestere a volumului comertului mondial cu armament incepand cu 2001. SUA se afla pe locul intai la acest capitol, cu 33%. Iar fabricantii americani profita de o clientela de departe cea mai diversa, in ultimii cinci ani avand contracte de vanzare cu 96 de tari. Pe locul al doilea se afla Rusia, cu o crestere cu 25% a exporturilor mondiale, Rusia exportand mai mult ca SUA in India, care este primul importator mondial de armament, urmata de Arabia Saudita. Locul trei este ocupat de China, care a depasit Germania si Franta, cu o industrie de aparare din ce in ce mai puternica si care exporta in special in tari asiatice (Pakistan, Bangladesh si Birmania).

Crucisatorul rusesc Petru cel Mare va fi dotat cu rachete hipersonice

Nava amiral cu propulsie nucleara a flotei militare rusesti va fi dotata cu rachete (mare-mare) hipersonice Zircon, a informat o sursa din cadrul industriei navale rusesti, informeaza Sputnik. Caracteristicile rachetelor Zircon sunt clasificate. Potrivit informatiilor disponibile, raza de actiune a acestor arme este de 400 km iar viteza de deplasare este de Mach 5, adica peste 1700 de metri pe secunda.

author avatar
Tudor Borcea
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger