AcasăNewsSUA il ajuta pe Putin sa termine cu oligarhii nealiniati

SUA il ajuta pe Putin sa termine cu oligarhii nealiniati

Obama iar a iesit neobservat pe scena politica internationala

Obama a vorbit! Sanctiunile pentru cei responsabili de „criza din Ucraina” au fost citite. Vreo 11 „tapi ispasitori” din Rusia si din Crimeea au cazut capre.

UE, dupa ce a semnat un contract pentru construirea gazeoductului South Stream, a alcatuit o lista cu vreo 21 de sanctionati, fara a-l trece si pe directorul Gazprom.

„Joc murdar”

Obama iar a iesit neobservat pe scena politica internationala

De altfel, toata criza Ucraina, cu Crimeea la pachet, e o mare cacialma. Toata lumea se astepta la ceea ce s-a intamplat. Toata lumea „buna”, trebuie sa precizam, era pregatita sa obtina ceva din acest „joc murdar” previzibil. Vorba analistilor serviciilor secrete: „Putin este imprevizibil doar pentru cei ce nu cunosc cum a jucat KGB-ul!”. Si inca joaca. Oligarhii lui Putin incepusera sa-si retraga banii din Vest si sa si-i depuna in Orientul Indepartat cu o luna inainte de a muta Moscova un bocanc „prorus” in Crimeea. Initial, lista de sanctionati intocmita de SUA continea 120-130 de nume. UE avea si ea „sute” la ultima intrunire de la Bruxelles. Pana la urma, pe lista americanilor au ramas sapte rusi, printre care si vicepremierul  rus Dmitri Rogozin si presedinta Camerei Superioare a Parlamentului, Valentina Matvienko. Plus patru oficiali din Crimeea, inclusiv Serghei Aksionov, actualul lider din peninsula. Sanctiunile inseamna inghetarea averilor din SUA si interzicerea de a calatori in SUA. Rogozin a lesinat de ras: „Camarade Obama, te-ai gandit cum ii sanctionezi pe aia care nu au nicio treaba cu SUA?” Adevarul e ca sunt camarazi, dupa cum isi impart „halcile” geostrategice!

Liste „haram”

Casa Alba socoteste ca sanctiunile anuntate constituie un mesaj „strong” pentru Putin si ameninta cu altele, daca presedintele rus nu descaleca de pe Ucraina – partea „occidentala”. Circul nu s-a terminat! UE a ramas cu 21 de persoane pe lista cu sanctionati, dar n-o da publicitatii inca. Gurile rele spun ca pe lista sunt persoane care au relatii dubioase cu oligarhii nealiniati lui Putin, care si-au pus averile la adapost prin Europa. Pe langa cativa „tapi”, din aia care au pus la cale organizarea referendumului in Crimeea. Kievul, care a primit supliment alimentar pe baza de fier de la americani, in loc de banii cash pe care i-a cerut, a chemat rezervistii la arme si a rechemat ambasadorul de la Moscova. Nu de tot, doar pentru consultari. Ca vorba ministrului austriac de Externe, Sebastian Kurz, doar n-o sa fie seful Gazprom, Alexei Miller, pe lista sanctionatilor. Sau Igor Sechin, seful Rosneft. Sau oficiali militari rusi, care mai au treaba prin strainatate. „Cred ca alegerea fara discriminare a unor oameni de afaceri rusi ar fi un pas gresit”, a spus Kurz. Just! Listele astea, haram (interzis) si  halal (permis), trebuie intocmite fara sa dauneze grav afacerilor.

author avatar
Adina Mutar
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger